maandag 29 maart 2010

Strafactie na de dood van twee militarien

Vier Palestijnse jongens die in het begin van de week binnen één etmaal op, laten we zeggen: arbitraire wijze, werden doodgeschoten door het Israëlische leger op de Westoever, waren geen nieuws voor Westerse media. Twee Israëlische militairen, die vrijdag door mannen van de Ezzedin al-Qassem brigade van Hamas worden gedood, nadat ze 500 meter de zogenaamd door Israël niet meer bezette Gaza-strook waren binnengetrokken, waren dat wel.
We lezen dat zij een 31-majoor uit de nederzetting Kiryat Arba en een 21-jarige sergeant uit Rishon leZion waren, dat er tenminste één Palestijn omkwam en twee Israëli's gewond raakten, en dat tanks en bulldozers de Strook binnentrokken, terwijl F-16's het betreffende gebied bestookten.
Wat die tanks, bulldozers etc uitrichtten lezen we alleen op een  blog van de International Solidarity Movement, 'In Gaza' geheten. Daar zien we dat in totaal drie Palestijnse strijders werden gedood, plus een burger, de 22-jarige Haitham Arafat. Acht mensen raakten gewond, onder wie een zesjarig kind dat door een kogel in zijn hoofd werd getroffen en in kritieke toestand verkeert.
De tanks (ongeveer 20 stuks, plus zes bulldozers) verwoestten het huis (zie foto's) waar Hashem Abu Daggma met 14  personen woonde, plus het omringende bouwland waar,mee de broers Abdel Aziz en Ibrahim Egdiah hun families onderhielden, met daarop olijf- en palmbomen, peterselie en radijzen.

Geen opmerkingen:

Israelische militairen doden weer Palestijn

Ibrahim Abu Yacoub Israelische militairen hebben donderdagavond opnieuw een Palestijn doodgeschoten. Het was de 33-jarige Ibrahim Mustaf...