maandag 19 september 2016

Een Palestijn gedood en twee Palestijnse en twee Israelische gewonden


Tafereel na de aanslag in Jeruzalem. Op de video is te zien dat de de Palestijnse aanvaller geen aandacht krijgt. Mensen stappen zelfs over zijn lichaam heen.

Bij wat een poging werd genoemd om een aanslag met messen te plegen zijn maandag twee Palestijnse jongeren in Hebron neergeschoten, één van 17 en één van 20 jaar. Eén van hen werd gedood, de ander raakte gewond. Nadere bijzonderheden ontbreken. Er waren geen Israelische gewonden. 
Wel Israelische gewonden vielen iets eerder in Jeruzalem. Daar raakten twee politiemensen, een man een een vrouw,  gewond bij een aanval van een Palestijn met een mes. De vrouw raakte zeer ernstig gewond, de man matig ernstig. De Palestijn werd door de mannelijk agent met meerdere kogels neergeschoten. Zijn toestand is onstabiel en zeer ernstig. Alle drie zijn opgenomen in Israelische ziekenhuizen.

De woordvoerster van de Israelische politie Luba al-Samri zei dat de de Palestijn een mes trok en de de politiemensen stak nabij een politiebureau in de Salaheddin straat, iets ten oorden van de Daamscus Poort. Volgens de krant Haaretz kwam de man van achteren en stak hij de beide agenten meermalen. De vrouw werd in de hals en borst gestoken. Zij wordt kunstmatig in coma gehouden en wordt beademd. Israelische kranten melden dat de aanvaller de 20 jarige  Ayman al-Kurd is uit de wijk Ras al-Amoud van Oost Jeruzalem.
Isarelcieh media melden dat het ging om de zesde en de zevende aanslag in vier dagen. Zij vrezen meer aanslagen nu de Hoge Feestdagen, Joodse Nieuwjaar en de Grote Verzoendag, eraan komen. Bij nadere bestudering van de valt echter op dat er maar twee aanslagen waren waarbij Israelische gewonden vielen. Dat waren die van zondag bij de nederzetting Efrat en van vandaag in Jeruzalem Bij de andere aanslagen werden alleen Palestijnen gedood of gewond en zetten ooggetuigen of mensen die de aanslagplegers goed kenden, grote vraagtekens bij de vraag of er wel echt van een aanslag sprake was.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...