vrijdag 16 september 2016

Israeli's schieten binnen 24 uur drie Palestijnen en een Jordaniër dood

 
De gedode 15 jarige Mohammed al Rajbi uit Hebron. (Foto al Quds).
 
Israelische soldaten hebben vrijdag bij het Tel Rumeida gebied in de Oud Stad van Hebron een Palestijnse tiener doodgeschoten die even tevoren een aanval met een mes zou hebben uitgevoerd. Een Israelische soldaat liep daarbij een wondje aan het gezicht op.
 De Palestijn was de 15 jarige Mohammed Thalji Kaid al Rajbi (zie foto). Hij was de vierde dode als gevolg van gewapend Israelisch ingrijpen in 24 uur. Eerder vrijdag werd een man doodgeschoten in zijn auto bij een checkpoint vlakbij de nederzetting Kiryat Arba, nadat drie mensen verwondingen zouden hebben opgelopen omdat hij met deze auto een ''ram aanval'' zou hebben uitgevoerd. Zijn verloofde, ook in de auto, raakte bij de beschieting gewond.
Minder dan 45 minuten daarvoor was een Jordaniër doodgeschoten bij de Damascus Poort bij de Oude Stad in Jeruzalem. En donderdagavond overleed een inwoner van het dorp Beit Ula in het district Hebron. Hij was eerder neergeschoten toen hij in een handgemeen gewikkeld raakte met Israelische soldaten die zijn huis wilden doorzoeken.
De man die vrijdagmiddag in Hebron werd doodgeschoten zou volgens het leger bij het Gilbert checkpoint zijn aangekomen met een mes. Hij stak een 19 jarige soldaat, die daarbij, volgens The Times of Israel ''lichtgewond'' raakte. De Palestijn werd doodgeschoten. De militairen hielden een ambulance tegen die te hulp wilde komen, volgens omstanders. Enkele uren eerder schoten Israelische soldaten bij een checkpoint bij Kiryat Arba, even buiten Hebron, de 18 jarige  Moussa Muhammad Khaddour dood in zijn auto. Zijn 18 jarige verloofde Raghad Abdullah Abdullah Khaddour die naast hem zat, raakte door de kogels levensgevaarlijk gewond. Raghad was de zuster van Majd Khaddour die in juni bij hetzelfde checkpoint, eveneens in haar auto, werd doodgeschoten nadat ze volgens het leger een ''ram aanval;'' had uitgevoerd. Volgens Palestijnse ooggetuigen was het gewoon een dom auto ongeluk geweest, waarbij ze tegen een stilstaande auto was gebotst. Moussa en Raghad werden overigens beschoten nadat ze volgens het leger zelf ook een ''ram aanval'' zouden hebben uitgevoerd. Drie Israeli's raakten erbij gewond,, volgens het leger, maar hoe erg is onduidelijk. Minder dan 45 minuten hiervoor werd bij de Damascus Poort in Jeruzalem een Jordaniër doodgeschoten, de 28 jarige Said Amr, die een mes zou hebben gehad. Politiewoordvoerster Luba al-Samri zei dat hij een aanval had willen plegen. Een getuige vertelde Ma'an News dat hij de man niet zag aanvallen voor hij werd doodgeschoten. Politiemannen vroegen hem zijn shirt op te lichten en toen zei ''Allahu akbar''. Daarop werd hij doodgeschoten. Donderdagavond, tenslotte, overleed de 30 jarige Muhammad Ahmad Abed al-Fattah al-Sarrahin, uit het dorp Beit Ula. Hij was eerder op de dag neergeschoten tijdens een raid van het Israelische leger in zijn dorp. Muhammad en diens vader werden daarbij gearresteerd en er zou een gevecht zijn uitgebroken tussen hem en de militairen toen ze zijn huis wilden binnendringen. Hij werd daarop met neergeschoten met scherpe munitie. De doden van de afgelopen 24 uur brengen het aantal mensen dat sinds oktober verleden jaar is gedood op ten minste 225.

Geen opmerkingen:

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...