zaterdag 10 september 2016

Israel bevriest rekening: 120 mensen in Gaza verliezen hun baan

Mohammed Halabi, de chef operations in Gaza van World Vision, werd op 4 augustus in staat  van beschuldiging gesteld voor een rechter in Beer Sheba. 

De christelijke hulporganisatie ''World Vision'' heeft in Gaza 120 mensen met een contract ontslagen, nadat Israel de banktegoeden van de organisatie in Jeruzalem heeft bevroren. Dat is gebeurd nadat Israel de directeur van de activiteiten in Gaza heeft gearresteerd op beschuldiging dat hij tientallen miljoenen van World Vision zou hebben doorgesluisd naar de beweging Hamas.
In een brief die gedateerd is op 29 augustus liet de NGO aan haar werknemers weten dat zij niet langer in staat is geld over te maken naar Gaza, omdat Israel de rekeningen heeft bevroren. De organisatie heeft al haar activiteiten in Gaza stilgelegd. ''Wegens omstandigheden buiten de zeggenschap van World Visionn zijn we niet in staat op dit moment uw baan te behouden, aangezien we op dit moment geen salarissen kunnen betalen of enige andere betaling kunnen verrichten,'' aldus de brief. De employees werd verteld dat geld dat zij nog tegoed hebben hopelijk spoedig in de toekosmst nog zullen krijgen. Maar hen werd verzocht eigendommen van de NGO, zoals telefoons, computers en aan het werk gerelateerde identiteitskaarten terug te geven. 
De baas van de activiteiten van WorldVison in Gaza, Mohammed al Halabi, werd in juni gearresteerd. Volgens Israel heeft hij zo'n 0 miljoen dollar van het budget van World Vision aan Hamas doorgesluisd. Volgens World Vison is dat onwaarschijnlijk, want het totale budget van de organisatie in Gaza heeft de afgelopen tien jaar samen zo'n 22,5  miljoen dollar bedragen. World Vision zegt ook tot nog toe geen enkel bewijs van de Isarelische bewering te hebben gezien of in de eigen boeken te hebben kunnen vinden. Haar eiegen odneroek is overiegsn nog net afgerond.
Afgezien van Halabi heeft Israel ook een werknemer van de VN organisatie UNDP en een andree van Save the Children als verdacht aangemerkt.     

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...