zaterdag 19 november 2016

Israelische leger schiet man dood aan de grens met Gaza

Een man van 26 is vrijdagavond doodgeschoten door Israelische militairen tijdens een demonstratie  bij het Bureij kamp in Gaza, in de buurt van de grens. Het slachtoffer was Mohammed Abu Sa'da uit Nusayrat. Hij werd gedood door een schot in de borst. Twee anderen werden op dezelfde plek gewond, een derde man raakte gewond bij de grensovergang Nahal Oz.  
Ooggetuigen meldden dat soldaten, die gestationeerd waren op militaire torens ten oosten van het Bureij kamp meerdere ronden scherpe munitie, traangasgranaten en ''rubber'' kogels afvuurden op de groep demonstranten.
Abu Sa'ada was de 239ste Palestijn die werd gedood sinds in oktober 201 de huidige onrust begon. Hij was de 24ste in de Gazastrook in diezelfde periode, volgens een telling van het persbureau Ma'an.


De Israelische marine opende dezelfde dag het vuur op vissers uit Gaza, maar daarbij raakte niemand  gewond. De vissers bevonden zich volgens eigen zeggen binnen de door Israel uitgevaardigde zes mijlszone. Vissers uit Gaza worden heel regelmatig op dee manier beschoten. Israel heeft diverse malen toegezegd de zone weer uit te zullen breiden, maar laat dat steeds na.  

Geen opmerkingen:

Honger wordt acuut, maar de VS houden voor de derde keer een bestand in Gaza tegen

Met moeite is nog een vrachtauto te onderscheiden. (Foto Arab48) De VS hebben een zware verantwoordelijkheid op zich geladen door dinsdag vo...