dinsdag 22 november 2016

Israeli's schieten voor 240ste keer een Palestijn dood sinds oktober vorig jaar

 Palestijnen gaan door het Qalandiya checkpoint. Foto genomen in Ramadan, juni 2015.

Israelische ''veiligheidsagenten'' hebben dinsdagmorgen weer een Palestijn doodgeschoten. Dat gebeurde bij het Qalandiya checkpoint tussen Ramallah en Jeruzalem. 
De woordvoerster van de Israelische politie, Luba al Samri, zei dat de ''verdachte'' een veiligheidsagent was genaderd via het pad voor voertuigen en dat hij een mes in de hand had. Een andere veiligheidsagent had hem toen had ''geneutraliseerd''. Medische teams die hem eerste hulp hadden kunnen bieden werden tegengehouden. Al Samri bevestigde dat de Palestijn was overleden.  Het checkpoint werd gesloten, zodat er daarna ook geen andere Palestijnen meer door konden.
Het Palestijnse ministerie van Gezondheid identificeerde de dode Palestijn later als Jihad Muhammad Said Khalil, 48, uit het dorp Beit Wazan bij Nablus. Hij was de 240ste Palestijn die op deze manier om het leven kwam sinds 1 oktober van het vorige jaar.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...