zondag 20 november 2016

Israel breekt Palestijns protestdorp af, illegale Joodse ''outpost'' ernaast mag blijven

(Foto AP)

Het Israelische leger heeft afgelopen week een protestkamp ontruimd dat Palestijnen en internationale activisten hadden opgezet dichtbij een nieuwe illegale Joodse ''outpost'', die Joden  hadden opgezet bij de nederzetting Salit (in het noorden van de Westoever bij de plaats Tubas).  De Palestijnen hadden het kamp dat ze ''Yasser Arafat Village'' hadden genoemd, opgezet als protest tegen deze outpost. Daarin woonde een tiental Joden in tenten, met een schuur en een tent als ''woonkamer''.
Volgens een bekendmaking van de woordvoerder van het leger greep het leger in nadat onlusten waren uitgebroken tijdens een illegale demonstratie. Een reporter van de krant Haaretz die ter plekke was, meldde echter dat het leger ingreep toen de Palestijnen in een tent zaten te lunchen en het kamp onder meer beschoot met traangasgranaten. Volgens het Palestijnse persbureau Wafa gebeurde dit donderdag. Er werden ook twee internationale activisten opgepakt volgens Wafa. Het is niet duidelijk of het gaat om dezelfde actie van het Israelische leger. 
Haaretz meldt dat de illegale Joodse nederzetting een drietal maanden geleden was opgezet. Het leger heeft hen ongemoeid gelaten. 

Geen opmerkingen:

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...