dinsdag 15 november 2016

Jeruzalem sloopt winkels waardoor tientallen hun inkomen verliezen, een stal en een woonhuis

De gemeente Jeruzalem heeft de afgelopen dagen weer flink wat Palestijnse bezittingen gesloopt, zoals stallen, winkels waar meerdere families een boterham mee verdienden en een woonhuis waardoor 12 mensen dakloos werden.  
Dinsdag morgen moesten drie gebouwtjes  eraan geloven:  een paardenstal en een opslagruimte in Silwan, en een winkel in Jabal al Mukabbir.  
Maandag raakten negen uitgebreide families hun enige bron van inkomen kwijt toen in Beit Hanina de eigenaars van een winkel in bouwmaterialen en een groentewinkel werden gedwongen zelf hun  winkels te slopen. 
 Zondag raakten 1 mensen dakloos toen hun appartemenete in Jabal al Mukabbi werden gesloopt.Volgens OCHA, het bureau voor de oördinatei van humanitair zaken van de VN, zijn in  
2016 tenminste 1.383 mensen door zulke sloopacties dakloss geworden. In 2015 was dat nog ''maar'' de helft daarvan, 688 mensen. 

Geen opmerkingen:

Hamas en Fatah sluiten met 12 andere fracties een akkoord over een interim-regering

 Veertien Palestijnse groeperingen hebben in Beijing een akkoord gesloten dat mikt op het vestigen van een gezamenlijke regering die na aflo...