vrijdag 4 november 2016

Israeli's doden weer Palestijn, jongen van 16 krijgt levenslang

Ma'an Abu Qaraa
Israelische militairen hebben donderdagmiddag de 23 jarige Ma'an Nasser al-Din Abu Qaraa uit het dorp Mazra'a al Gharbiyya (district Ramallah) doodgeschoten. Dat gebeurde bij een bushalte bij de Israelische nederzetting Ofra, eveneens in het district Ramallah. Een Israelische legerwoordvoerster zei dat hij probeerde Israeli's te steken. Niemand (dat wil zeggen geen Israeli's) raakte gewond.
Ooggetuigen zeiden dat de Israeli's Palestijnse paramedici op een afstand hielden en dat de man zodoende ter plekke doodbloedde. Hij was de 238ste Palestijn die sinds verleden jaar 1 oktober op deze of een vergelijkbare manier aan zijn einde kwam.
Donderdag veroordeelde een Israelisch militair hof ook de 16 jarige Mourad Badr Adais uit het dorp Beit Amra in het district Hebron van de Westoever tot levenslange gevangenisstraf en een boete van 1.7 miljoen shekel (ongeveer 370.000 euro) wegens het doodsteken in januari van dit jaar van de 39 jarige koloniste Dafna Meir in de nederzetting Otniel.
Mourad was 15 ten tijde van de moord. Zijn advocaat had tevergeefs bij het hof bepleit hem niet als volwassenen te veroordelen, maar hem te behandelen als kind. In juni werd al als straf het huis van zijn familie gesloopt. Daarbij werden tien mensen dakloos.
Het is interessant de strafmaat te vergelijken met die van de drie mannen die in 2014 de Palestijnse puber Mohammed Abu Khdeir kidnapten uit Jeruzalem en levend verbrandden De hoofddader, de 31 jarige Yosef Haim Ben David, kreeg levenslang en een boete van 150.000 shekel (ongeveer 30.000 euro). Zijn twee kompanen van 16 en 17 kregen respectievelijk levenslang en 21 jaar en vergelijkbare boetes. Zodat kan worden geconcludeerd dat het leven van een Palestijn aanzienlijk goedkoper is dan dat van een kolonist. De huizen van deze drie daders staan ook nog overeind. Het Israelische hooggerechtshof oordeelde dat Joden, anders dan Palestijnen, zelden neiging tot terrorisme hebben, zodat deze afschrikwekkende maatregel tegen hen niet nodig is.

Geen opmerkingen:

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...