donderdag 31 augustus 2017

Israel legt radio en tv netwerk in Hebron voor de vierde keer een uitzendverbod op van een half jaar

 Foto van een eerdere sluiting van al Hurriya in november 2015 (Haaretz).

Israelische militairen zijn donderdag bij het aanbreken van de dag in Hebron de lokalen van het Hurriya radiostation en medianetwerk binnengevallen, evenals het Nawras televisiestation, en hebben ze voor zes maanden gesloten, tot 14 februari 2018. Twee employees werden gearresteerd, en de lokalen werden doorzocht, waarbij een camera en bewakingscamera's werden vernield en een aantal onderdelen van de zendapparatuur werd meegenomen.
Ayman al-Qawasmi, het hoofd van al-Huriya Media Network, zei dat dit nu de vierde keer was dat Israel het netwerk sloot Hij voegde eraan toe dat het netwerk in het onderhoud voorziet van 56 Palestijnse families. Hij riep president Mahmoud Abbas, premier Rami al-Hamdallah, de gouverneur van Hebron, Kamel Hmeid, en het hoofd van de vakbond van journalisten op om hun ontslag in te dienen.
''Als zij allemaal geen bescherming kunnen beiden dan dienen ze af te treden,'' zei hij. ''Dit media netwerk opereert volledig onder de controle van de Palestijnse Autoriteit. Maar ze laten niets van zich horen en kunnen ons niet beschermen. We hebben niets te maken met opruiing, we proberen de boodschap en behoeften van simpele mensen over te brengen aan de autoriteiten. We proberen de stem te zijn van de mensen die geen stem hebben, dat si de rede dat we steeds worden aangevallen.  We zijn niet verbaasd over het brute gedrag van het Israelische leger en hun collaborateurs, ze willen ons het zwijgen opleggen. Als de mensen helpen en bijstaan als opruiing wordt beschouwd, dan zijn we daar trots op. Laat ze ons één voorbeeld van opruiing geven, al onze programma's zijn gearchiveerd, we hebben niets te verbergen''
Het Israelische leger viel overigens elders in het goevernoraat Hebron, in de plaats Bani Naim, donderdag ook speelgoedwinkels binnen. Volgens plaatselijke bronnen werden kralenpistolen, paintball geweren, vuurwerk en laserpennen in beslag genomen. Op de deur van de winkel werd een tekst geplakt waarin stond dat het bezit van dergelijke spullen verboden was, omdat zij gebruikt zouden kunnen worden door ''terroristen die de veiligheid in het gebied kunnen bedreigen''.

Geen opmerkingen:

Israeli's schieten op begrafenis de zesde Palestijn dood van deze week

Shawkat Awad Israelische militairen hebben donderdag opnieuw een slachtoffer gemaakt in Beit Ummar op de Westoever. Tijden de begrafenis van...