dinsdag 29 mei 2018

Israel en Gaza beschieten elkaar, één Palestijn gedood, een gewonde intussen overleden

Israel beraadt zich op een nieuwe heftige aanval op Gaza, nadat het dinsdagochtend in twee aanvallen bekogeld is met 28 mortiergranaten. Deze aanvallen waren kennelijk een wraakneming van de Islamitische Jihad, die zondag drie mensen verloor bij een beschieting door Israelische tanks. Een groot deel van de mortiergranaten werd onderschept door de Israelische Iron Dome afweer, maar een aantal richtte schade aan, waaronder een granaat die landde op de binnenplaats van een creche.
Mohammed Rad
Intussen beschoot Israel maandagavond opnieuw een doel in de Gazastrook bij de plaats Beit Lahia. Dat gebeurde nadat twee Palestijnen uit Gaza waren gepakt die volgens Israel op Israelisch grondgebied waren doorgedrongen en messen bij zich hadden. Bij de beschieting werd een man gedood die er niets mee te maken had, Mohammad Masoud al-Radea’, 31, uit Beit Lahia. De Qassam Brigades van Hamas maakten bekend dat hij één van hun leden was. Een andere man werd levensgevaarlijk gewond. Hij zal vermoedelijk eveneens overlijden.
Eerder maandag maakte het Palestijnse ministerie van Gezondheid in  Gaza bekend dat weer een man was overleden die eerde bij het grenshek door Israelische scherpschutters was neergeschoten.
Hij werd geïdentificeerd als Nasser Abdul Rauf al-‘Ereini, 28. De Israelische krant Haaretz meldde dit ook en zie dat het aantal slachtoffers van de Grote Mars van de Terugkeer daarmee was opgelopen tot 117. De krant heeft blijkbaar een aantal doden gemist, want zonder de slachtoffers van de beschietingen over en weer staat het aantal nu op 123. Met deze slachtoffers erbij gaat het om tenminste 127 mensen.

Geen opmerkingen:

Weer opgepakte gevangene Zubeidi is zwaar mishandeld: gebroken kaak en ribben

Zubeidi Wat al zo'n beetje via Twitter bekend was geworden is nu bevestigd: de Palestijnse gevangene Zakaria Zubeidi, een van de zes die...