dinsdag 1 mei 2018

Israel sloopt gebouw van drie verdiepingen in 'Issawiya


Personeel van de gemeente Jeruzalem met twee bulldozers en een klein leger politie heeft dinsdagmorgen in 'Issawiya, dat deel uitmaakt van het geannexeerde Oost-Jeruzalem, een gebouw van drie verdiepingen vernield. In het gebouw dat eigendom was van Jamal Ata ‘Oleyyan en zijn familie, bevonden zich twee flats en op de begane grond een aantal winkels. Vijftien mensen werden dakloos.
De families werden uit huis gehaald en kregen wat tijd om spullen mee te nemen, maar niet genoeg om de flats leeg te maken. De familie woonde al tien jaar in het gebouw. Zij zeiden  nooit een officiële mededeling te hebben ontvangen betreffende de sloop.

2 opmerkingen:

Meir zei

Moraal van het verhaal: bouw niet illegaal op Israëlisch grondgebied, waaronder ook stapelen valt.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Je hebt het mis. Illegaal bouwen op door Israel bezette grond wordt van harte toegejuicht en gesubsidieerd, maar je moet natuurlijk wel joods zijn. Voor Palestijnen ligt het een beetje anders. Die krijgen niet eens een vergunning als hun huis er al eerder was dan de staat Israel.

Weer opgepakte gevangene Zubeidi is zwaar mishandeld: gebroken kaak en ribben

Zubeidi Wat al zo'n beetje via Twitter bekend was geworden is nu bevestigd: de Palestijnse gevangene Zakaria Zubeidi, een van de zes die...