donderdag 24 mei 2018

Israels minister van Defensie kondigt bouw 3.900 woningen in de nederzettingen aan

Eén van Israels topcriminelen, minister van Defensie Avigdor Lieberman, heeft donderdag bekend gemaakt dat Israels militaire apparaat binnenkort stappen zal ondernemen voor de bouw van 2,500 nieuwe wooneenheden in diverse nederzettingen, wat gevolgd gaat worden door nog eens 1,400 andere wooneenheden. De distributie van de eerste lichting nieuwbouw is te zien op het plaatje dat de krant Haartez maakte  en dat ik hierbij overneem.
Lieberman deed zijn bekendmaking voordat de sub-commissie voor de nederzettingen van de ''Civil Administration'' (de misleidende naam van het militaire bezettingsregime van de Westoever) haar agenda bekendmaakte. Uit zijn opmerkingen kon dus niet worden opgemaakt in welke fase van planning de plannen zich bevinden. Maar premier  Benjamin Netanyahu nam alvast de gelegenheid te baat om  de burgemeester van de nederzetting Ma'aleh Adumim, Benny Kashriel, te bellen en hem te feliciteren met de uitbreiding. "We gaan door met de voortdurende ontwikkeling van de nederzettingen in Judea and Samaria en keuren duizenden nieuwe woningen goed," zei Netanyahu. "Ik feliciteer vooral Ma'aleh Adumim dat na een lange tijd honderden nieuwe eenheden zal bouwen die we op hebben genomen in de bouwplannen. Dit is weer een nieuwe stap bij het ontwikkeling van de nederzettingen en in de naaste toekomst zullen we nieuwe eenheden goedkeuren."

Geen opmerkingen:

Militairen plegen nieuwe coup in Sudan

Generaal Burhan in 2020 met de toenmalige Amerikaanse minister Pompeo (Foto State Department) Het leger van Sudan heeft maandagochtend opnie...