zondag 10 maart 2024

Het Museum van Even Nooit Meer is onder boe-geroep geopend

 
De gesplitste demonstratie op de Plantage Middenlaan. Links zijn ook nog wat zionistische gestaalde kader te zien, die met 12 Israelische vlaggen onder leiding van de overijverige Michael Jacobs een eigen plekje haden. Uit een naburig hotel werd door politieambtenaren (?) nog gauw twee hoog in het gebouw aangebrachte spandoeken verwijderd: iets met genocide en de andere Cease-fire now.

Het Museum van Even Nooit Meer is dus officieel geopend. Door de koning en door Femke Halsema en - hoewel ik hem niet gezien heb - ongetwijfeld ook door Rutte, onze demissionaire premier. En verder natuurlijk ook door president ''You can not hide that you are committing a genocide'' Herzog en Dani Dayan, de directeur van Yad waShem, het "Even Nooit Meer" zustermuseum in Jeruzalem, en vroeger de directeur van het overkoepelende Yesha van de nederzettingen in Palestina, zeg maar van de kolonistenmafia. We stonden daar en zo hard we konden geroepen, Cease fire now, From the river to the sea, Palestine will be free, Child murderer, Never again is now, en toen ze weer in hun dure auto's stapten: Shame, shame en een heel lang aangehouden boeoeoe.

Ze hebben het we; gehoord maar het was niet luid genoeg. En dat kwam door de politie-operatie, die werkelijk feilloos was uitgevoerd. Je zou wensen dat ze dat ook te zien gaven wanneer er weer eens boze boeren met tractors in de weer gaan. Er waren talloze politie-auto's ingeschakeld, en hele pelotons politiemensen opgeroepen op hun vrije dag,  De auto's waren strategisch met de bumpers tegen elkaar geparkeerd en de politiemannen en vrouwen stonden in drommen om de demonstranten heen. Ook was er nog een keur aan beveiligers en geheim-agenten actief en reden er de nodige gemotoriseerde agenten rond. Ik geloof dat ik nooit zoveel politie bezig heb gezien. 

Op het Waterloo-plein. (Foto's Abu Pessoptimist) 

Dat we niet een ongetwijfeld grote de demonstratie tegen de onvergeeflijke fout om een leider van een holocaust-plegend land een holocaust-museum lieten openen, was het werk van de politie. Er waren in feite drie demonstraties,  een verloren op het Waterloos-plein die vast no wel zwakjes te horen was in de Portugese snoge, en twee kleinere aan twee kanten van de afgesloten Plantage Middenlaan. Verder waren de Weeperstraat en het Mr Visserplein dicht, zodat de drie plekken niet met elkaar waremn verbonden. Ook was de demontraie op de hoek van de Palantage Middenlaan en de Roetersstraat nog eens door midden gebrolne omdat de auto's hier door moesten. We riepen zo hard we konden, maar konden niet op tegen de overmacht waarmee Nederland liet zien nog steeds achter Israels genocidale optreden in Gaza te staan. Helaas werd ons demonstratierecht zonder meer ingeperkt.

1 opmerking:

Jaap Hamburger zei

Ondanks het fysieke opknippen v/deze manifestaties, heeft de eendrachtige boodschap die er van uitging publiek, pers en politiek bereikt. “Herzog, u bent de afgezant van de Zionistische oorlogsfurie en Palestijnenhaat. U vertegenwoordigt bloed en destructie, leugen en bedrog. U hoort niet hier maar in een kale cel in Scheveningen.”

Het wordt tijd om eindelijk eens kritiek op Israel te gaan onderscheiden van antisemitisme

Ach antisemitisme. Harry van Bommel, Kamerlid voor de SP, liep in 2009 mee in een mars die werd gehouden om te protesteren tegen de Israelis...