donderdag 3 juni 2010

Israël rommelde met foto's van 'wapens' aan boord Mavi Marmara

Israël apologeten sturen filmpjes rond waaruit blijkt dat de opvarenden van de Blauwe Marmara zich van tevoren bewapenden en meer van dat soort. Wie het interesseert moet hier  maar kijken en hier.

Veel interessanter is een posting van blogger Ibn Kafka (waarvan echo's te vinden zijn op veel andere plaatsen) waaruit blijkt dat Israël de foto's die het van de wapens maakte die het gevonden zou hebben op de Mavi Marmara, heeft vervalst. Het Israëlische leger heeft de foto's op een Flickr-pagina gezet, zonder erbij na te denken dat via die pagina's  ook gegevens doorgegeven worden over de data waarop de foto's zijn genomen en oorspronkelijke formaten en dergelijke. Hët lijkt een beetje op de operatie Cast Lead, waarbij ook op een geven moment beelden werden getoond van een lanceerinrichting op het dak van een UNWRA -school die getroffen was. Later bleek dat een opname uit 2007 te zijn.
Het leger heeft, nadat er over de foute gegevens was geschreven de data gewijzigd, maar blogger Iskander al-Amrani, zette twee foto's naast elkaar (hier staan ze onder elkaar), voor en na de correctie. Afgezien daarvan om wat voor wapens ging het? Kogelvrije vesten, keukenmessen (en een Jemenitische sierdolk), een slijptol, stokken, knikkers, cd's, gereedschap. Al met zeer overtuigende moordwapens.

Al Jazeera kwam gisteren nog met een groot aantal getuigenissen van ex-opvarenden van de Mavi Marmara en andere boten, onder wie hun eigen mensen. Zie mijn zusterblog, The Pessoptimist


 

Geen opmerkingen: