dinsdag 13 maart 2012

Debat 'The Netherlands & Israel - An Exclusive Affair?'

Wat: debat over de relatie tussen Nederland en Israël
Wanneer: woensdag 14 maart, 20.00 uur
Waar: CREA Theater, Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam
Entree: 5 euro, studenten gratis

De betrekkingen tussen Nederland en Israël werden na de verkiezingen in 2010 nog vriendelijker dan zij al waren. Dit is opvallend, omdat de Nederlandse en de Israëlische regering altijd al een nauwe relatie onderhielden. Wat is de oorsprong van deze band? Wat zijn de consequenties en implicaties in de internationale sfeer, in het bijzonder voor het Israëlisch-Palestijnse conflict en de diverse partijen daarin? Hoe komt het dat het Nederlandse standpunt zo sterk verschilt van die van andere Europese landen? Waarom zwegen politici in het verleden over dit onderwerp, en lieten zij hun stem pas horen nadat zij het parlement verlaten hebben?
Al deze vragen zullen worden besproken door Han ten Broeke (lid van het parlement voor de VVD en één van de belangrijkste voorstanders achter de huidige ontwikkelingen in de richting van intensivering van de banden met Israël), Harry van Bommel (SP lid in het parlement en publiekelijk kritisch op de Israëlische bezetting en de positie van de Nederlandse overheid daarin), Nabil Abuznaid (hoofd van de Palestijnse delegatie in Nederland) en Haim Divon (ambassadeur van Israël in Nederland). Er zal gelegenheid zijn om vragen te stellen. De moderator is politiek journalist Leonard Ornstein.
Geen reservering nodig.

6 opmerkingen:

Heleen zei

offernas ntrangoHallo Maarten Jan,
Op Facebook zie ik een bericht van Susan Nathan staan:
"At the moment, friends all over the world,I am under house arrest because of Anyhow the story has been going on for one year that is why i am not active on facebook .Of course there is the magistrates court, the high court and the supreme court yet to come and is starting. If anyone would like to start a free me campaign please do."
En later: "text missing--some story concocted by 3 drunks and corrupt police--i am a spy and suspicious because ofmy book."
Ik weet dat ze in India zat.....
Heb jij enig idee wat er aan de hand is? Of heb je manieren om daar achter te komen?

Abu Pessoptimist zei

Heleen,
Ze is in de clinch met de autoriteiten van de deelstaat Kerala (India)die haar ervan beschuldigen dat ze contacten met islamitische extremisten onderhoudt, en haar wil uitwijzen. Meer weet ik ook niet.

Kijk hier
http://expressbuzz.com/cities/kochi/Israeli-author-has-links-with-extremists-Kerala/369041.html

en hier
http://www.keralaw.com/judgments/case-number/writ-petition-civil/wpcno14109of2011-susannathanvsstateofkerala2012237klr08

Abu Pessoptimist zei

Of hier Heleen, dit is de beste bron:
http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/troubled-by-ptsd-jewish-author-facing-indian-deportation-for-muslim-extremists-ties/2012/03/05/?print

Anoniem zei

Abu, je bent volgens mij niet naar het debat geweest, ik wel en kon de leugens en de flauwekul niet meer aanhoren en ben tijdens het spreken van de ambassadeur van Israel weggelopen. Dit om te voorkomen dat ik zou schreeuwen naar hem. Harry van Bommel deed het heel goed, veroordeelde al het geweld maar wees Israël op het niet naleven van afspraken,bouwen van nederzettingen etc, etc. Han ten Broeke heeft zijn scholing bij het CIDI met succes afgerond en zei teleurgesteld te zijn in de Palestijnen. Hij was pas in Israël en ging met een Palestijnse chauffeur naar de WB, daar ondervond hij geen problemen bij het passeren van checkpoints.Goed dat Wilders niet kon zien hoe Han ten Broeke over wilders sprak, dat zou enige ophef opleveren. Die man met dat haar, die Wilders, wij hebben hem tuk door de passage over de samenwerking met Israël er in te zetten om hem voor te zijn.De Israelische ambassadeur had een calimero verhaal, stel je voor dat je wakker wordt en er er is een bom op je huis gevallen, stel je voor, van alle kanten staan raketten op je gericht, stel je voor, stel je voor. Toen ben ik weggelopen.
De Palestijnse ambassadeur schijnt zich tijdens zijn 10 minuten spreektijd gericht te hebben tot de Israëlische ambassadeur. Hoorde dat hij meerdere malen applaus heeft gekregen.
Schaamteloos het optreden van Han ten Broeke en de Israëlische ambassadeur.
gr. Jose

Sonja zei

José, Harry van Bommel roept altijd maar wat, maar voor de Palestijnen doet de SP in de Kamer en de EU helemaal niks. Daarnaast is Van Bommel (en de SP in de EU) beste maatjes met (anti-)Iraanse terreurbewegingen, wilde niets met (2e) Flotilla te maken hebben, en vond hij het ook nog eens nodig om zich te laten zien op een pro-Israël manifestatie terwijl het (fosfor-)bommen regende op Gaza.

Abu Pessoptimist zei

José, ik ben niet teleurgesteld in Ten Broeke en evenmin in de Israelische ambassadeur.Ik heb de aankondiging als een soort dienstverlening op deze site gezet, maar had al besloten dat ik kon voorspellen wat er zou worden gezegd. Vandaar dat ik thuis ben gebleven.

Israelische rechters onteigenen opnieuw een Palestijns huis in Silwan ten bate van de kolonisten

Het huis van de familie Samrin (Sumarin) in Silwan (FotoVrede Nu)  Een dag voor de deadline die Bibi Netanyhau zich had gesteld om dele...