zaterdag 3 maart 2012

Amerikaans-Joodse lobby weert linkse journalisten

 AIPAC's Policy Conference zoals hij er vorig jaar uitzag.

 AIPAC (American Israel Public Affairs Committee), de officiële Joodse lobby-organisatie in de VS, heeft drie kritische, linkse journalisten geweerd van haar 'Policy Conference',  een jaarlijks terugkerend spektakel dat dit jaar wordt gehouden in Washington, van 4 - 6 maart. De journalisten die de conferentie niet mogen verslaan zijn de linkse zionist Mitchell Plitnick, een blogger die over de conferentie zou gaan schrijven voor het 'Derde Wereld'-persbureau Inter Press Service (IPS), Adele Stan van AlterNet, een nieuws site die vooral aandacht besteedt aan mensenrechten en sociaal (on)recht, en Philip Weiss van de anti-zionistische blog-site Mondoweiss.
Het is hoogst ongebruikelijk dat journalisten worden geweerd van dergelijke evenementen. AIPAC wilde geen reden geven, behalve dat er weinig ruimte was en al ''honderden'' andere journalisten aanwezig waren.Maar dan blijft het natuurlijk opmerkelijk dat alleen kritische journalisten er niet in mochten. Plitnick had al toestemming, maar kreeg te horen dat die werd ingetrokken. Weiss van Mondoweiss had al drie keer eerder een AIPAC-conferentie verslagen.
 AIPAC-conferenties als deze worden door duizenden bezocht. Dit jaar worden tenminste 13.000 mensen verwacht. Uit de sprekerslijst blijkt de huidige macht van de lobby die buitengewoon goed gedijt in het huidige rechtse politieke klimaat. Sprekers zijn onder meer president Obama, de Israeli premier Benjamin Netanyahu en de Israelische president Shimon Peres, de Amerikaanse minister van defensie Leon Panetta, de senatoren Mitch McConnell, Carl Levin, Joseph Lieberman en Johnny Isakson, plus de leidster van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi, een aantal journalisten van gevestigde media en naar verwachting een aantal Republikeinse presidentskandidaten.

De linkse Joodse vredesbeweging Jewish Voice for Peace (JVP) is van plan in Washington rond te gaan rijden met een vracht auto met opschriften als 'AIPAC spreekt namens AIPAC en niet namens de Joden' en leuzen tegen de bezetting en een eventuele oorlog tegen Iran. JVP verzamelt hhandtekeningen. JVP wil de truck uit naam van de ondertekenaars laten rijden.

10 opmerkingen:

Esther zei

1. Philip Weiss is één van de drie journalisten die niet gewenst zijn wegens hun openlijke haat tegen Israël.
Weiss onderhoudt het blog Modoweiss*. Wat graag grossiert Weiss in antisemitisme: zionisme is in zijn ogen niets anders dan apartheid en etnische zuivering. Iemand als Pat Oliphant kan op dit blog zijn antisemitische en anti-Israël cartoons (wat heet) kwijt. Diens ‘cartoon’ met een in ganzenpas lopende persoon en waarbij Israël vergelijkt met nazi-Duitsland heeft slechts met hetze te maken, met niets anders.

Een regelmatige terug kerend iemand op ‘Mondoweiss’ noemt zich Seham die met regelmaat koppelingen maakt naar ‘cartoons’ van Latuff die ronduit antisemitisch zijn. Zo werd ten tijde van de Gazavloot Israël afgebeeld als octopus met de Israëlische vlag waarop een swastika. Niet verwonderlijk steunt Philip Weiss de terreurgroepering Hamas, die toch openlijk verkondigde graag alle Joden in Israël te zien zodat deze met een klap weggevaagd konden worden en zij, Hamas niet de wereld af hoefde om hen te vinden.

Philip Weiss pleit voor een zogenaamd Jodenquota, dwz dat slechts een beperkt aantal Joden in de media werkzaam zouden mogen zijn. Weiss spreekt dan ook graag over een Joodse lobby en die dient beperkt te worden.

Philip Weiss gaf de Joden, of om zijn woorden te gebruiken, right-wing zionists, de schuld van de moordpartij begaan in Noorwegen vorig jaar.

* Mondoweiss wordt gefinancierd door The Nation Institute, een openlijke anti-Israël site die verkondigt dat Israël als staat dient te verdwijnen.

2. Mitchell Plitnick (Director of Education and Policy ) van Jewish Voice for Peace en voormalig directeur van B’Tselem in de VS, is een ander die niet gewenst is bij de bijeenkomst. Plitnick staat volledig achter de BDS-beweging om zo te proberen Israël te ruïneren. Plitnick werkt samen met ‘Breaking the Silence’ van medeoprichter Yehuda Shaul die graag mag verkondigen dat het IDF tijdens Cast Lead buitensporig geweld gebruikte wat later dus in het Goldstonerapport werd tegen gesproken.
Plitnick beweert dat Joden nooit in Israël woonden en dat de eerste tempel een mythe is.
Zijn JVP moedigt Israëlische soldaten aan om te deserteren en treurde op de dag dat de moordenaar en terrorist Arafat stierf en de dag dat Ahmed Yassin stierf.

3. Adele Stan van ‘AlterNet’ is de derde persoon. Zij is hoofd van alternet. Alternet ondersteunt de Occupybeweging en hiervan is bekend dat menigeen onder hen zich zeer antisemitisch uitlaten en staat Wallstreet gelijk met de macht van Joden.

Abu Pessoptimist zei

Ha Esther, je bent lekker bezig. Je verwart kritiek op Israel nogal met haat jegens Israel. En lang niet alles wat je zegt klopt (Philip Weiss heeft natuurlijk nooit voor een Jodenquota gepleit, Pat Oliphant en Latuff zijn natuurlijk geen antisemieten en zo kan ik nog wel even doorgaan), maar een boel klopt wel en dat maakt eens te meer duidelijk dat we waarschijnlijk naar een tijdperk toegaan waarin alleen nog journalisten die het eens zijn met de bezetting en de nederzettingenpolitiek en die militaire avonturen als in Libanon, Gaza en straks misschien Iran, zonder meer goedkeuren, bij dergelijke evenementen naar binnen mogen. Dat is griezelig. Dat kennen we alleen van totalitaire, om niet te zeggen fascistische regimes. Griezelige ontwikkeling. En ook precies de reden dat ik het hier vermeld.

Esther zei

Dag Abu,

Je weet toch wel dat Carlos Latuff gebruik maakt van Joodse stereotypen die regelrecht uit de nazi-periode van Hitler komen? Dat is echt geen nieuws en werd al diverse malen aangetoond. Hier een van de zovele bewijzen hoe Latuf denkt over Joden, Israël:
Anti-Semitic Cartoons on Progressive Blogs
http://tinyurl.com/2f3vgsn

Zie ook:
http://www.nysun.com/foreign/holocaust-cartoon-wins-a-prize-in-iran/42837/

Pat Olophant die de ster van David combineert met nazisymboliek zegt genoeg, net zo als dat de ster haaientanden heeft. Het beeld van de Jood als dier, octopus is regelrecht uit de Hitler-periode. Het beeld van Joden als beesten die alles verslinden en vernietigen ziet men met de regelmaat van de klok terug in Arabische kranten.
http://daledamos.blogspot.com/2010/12/israeli-shark-attack-on-egypt-explained.html

Je ziet, met kritiek heeft dit niets te maken, maar alles met demonisering, met slechts als één enkel doel, vernietiging van Israël. Verder mogen de tegenstanders graag zeggen dat zij anti-zionist zijn, wat echter puur antisemitisme is.

Henk zei

Zoals Esther steld: Philip Weiss pleit voor een zogenaamd Jodenquota, dwz dat slechts een beperkt aantal Joden in de media werkzaam zouden mogen zijn. Weiss spreekt dan ook graag over een Joodse lobby en die dient beperkt te worden.
En op geantwoord word: Philip Weiss heeft natuurlijk nooit voor een Jodenquota gepleit,
Zou Ik toch maar even het onderstaand Artikel lezen van Weiss.


I’m gonna wave my freak flag high (why I say I’m an ‘Anti-Zionist,’ not a ‘Post-Zionist’)

http://mondoweiss.net/2009/01/why-i-say-im-an-antizionist-not-a-postzionist.html

Abu Pessoptimist zei

Henk en Esher,
Pleit Philip Weiss voor een Jodenquota in de media?
Ik zou zeggen: lees dit drie keer over en vertel me dan wat je nu eigenlijk PRECIES hebt gelezen:

Do I think that Jews should be denied power? No! Do I think that there should be quotas on Jewish inclusion in elite institutions? No! Well: I would like Jewish participation in mainstream media roundtables on the Middle East held to 50 percent or lower.( http://mondoweiss.net/2009/01/why-i-say-im-an-antizionist-not-a-postzionist.html )

Abu Pessoptimist zei

Esther,
Voor zover ik weet bestonden nazi-karikaturen van Joden vooral uit prenten van mensen met absurd kromme neuzen en dikke lippen, vaak met grote sigaren in de mond en geldzakken in de hand, of uit bloeddorstige vampier-achtige types met bebloede monden en/of messen in hun bebloede handen.
In plaats daarvan zie ik bij Latuff (en ook wel Oliphant) vooral beelden van de dingen die de Joden onder de nazi's overkwamen, maar dan nu gespiegeld: nu zijn de Palestijnen de slachtoffers. De daders worden vaak niet eens afgebeeld, en als dat gebeurt zeker niet als de bloeddorstige, vertekende types van de nazi's. Joden worden niet als zodanig als verachtelijk, gevaarlijk of wat dan ook neergezet, wel wordt Israel in de beklaagdenbank gezet en dat is - zo is mijn bescheiden mening - zeker niet automatisch antisemitisch. (Tenzij je ook de Israelische oppositie, om naar eens iets te noemen, dat predicaat wilt opplakken).
Daarmee zeg ik niet dat Oliphant's of Latuff's prenten altijd even raak zijn. Sommige zijn wat mij betreft van dik hout, maar de meeste vind ik erg goed. Wat ze wel steeds gemeen hebben is dat ze hard zijn. Maar dat zijn goede karikaturen altijd.
En ach, dat het instituut van Gerstenfeld ze antisemitisch noemt zegt me helemaal niets. Gerstenfeld c.s. vinden bijna iedereen antisemitisch.

Anoniem zei

Bedankt esther, de link http://tinyurl.com/2f3vgsn

geeft een samenvatting van enkele hele treffende cartoons, zal ze zeker verspreiden.

Anoniem zei

de link http://tinyurl.com/2f3vgsn is van onze grote vriend de joods-christen pastor Ben Kok. Dan weet je zeker dat je bij zijn verhaal grote vraagtekens moet zetten.

Corrie

Abu Pessoptimist zei

Corrie,
vragen te over bij zowat alle inzenders hier. De eerste vagen zijn of Esther wel Esther heet en waarom Henk een toevoeging die hij wel op een ander - ultra-rechts - blog hanteert, hier weglaat.
Eigenlijk is de echte vraag wat die mensen hier doen. Ik denk dat het antwoord luidt dat ze proberen mij en de wat meer reguliere lezers af te zeiken. Nou, laat ze maar komen, als ze het te gek maken laat ik ze niet door.

Anoniem zei

Abu, dan moeten ze wel van betere huize komen als ze jou af willen zeiken. Dat hebben ze zo te lezen nog steeds niet door.

Corrie