zondag 18 maart 2012

Kolonisten vernielen 220 olijfbomen

 De foto is van september 2011. Toen vernielden de kolonisten van Esh Kodesh 45 olijfbomen van het dorp Qusra (de nederzetting ligt volledig op grond die toebehoort aan Qusra).

 Kolonisten hebben vrijdag laat 220 olijfbomen vernield op het land van het dorp Duma bij Nablus, zo heeft Ghassan Daghlas, de Palestijnse functionaris die de activiteiten van de nederzettingen in de gaten houdt voor de Palestijnse Autoriteit, meegedeeld. De kolonisten kwamen uit de illegale outpost Esh Kodesh, een voorpost van de nederzetting Shiloh . De bomen stonden op land van Ali Abdul-Hamid, Hasan Salawdah, Zakariyya Salawdah, Hosni Salawdah en Adul-Raziq Dawabshah..
Een Israelische militaire woordvoerster zei echter dat niet kolonisten maar Palestijnen de bomen hadden vernield. (Waarschijnlijk had ze dat afgekeken van Lex Runderkamp van de NOS, die onlangs een reportage maakte waarbij hij Egyptische kopten hun eigen kerk in brand liet steken). Volgens het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de VN (OCHA) is het geweld van kolonisten in 2011 met 50% toegenomen.

2 opmerkingen:

Jaap Hamburger, vz. EAJG zei

Misschien mag ik verwijzen naar http://eajg.nl/node/456?

Het vandalistische geweld van de kolonisten, getolereerd door de Israëlische regering, is onlosmakelijk verbonden met de ideologie en praktijk van de Bezetting.

De Bezetting eist immers het land van de Palestijnen op voor de joden en dat met volle instemming en actieve medewerking van alle Israëlische regeringen vanaf begin jaren '70.

De kolonisten zijn niet anders dan de willige stoottroepen van de annexatie.

Jaap Hamburger zei

Nog een actuele link, uit Ha'aretz van vandaag, over de innige band tussen kolonisten en de Israëlische staat. De staat vraagt zelfs aan het Hooggerechtshof om, ter wille van de kolonisten, terug te komen op een eerdere beslissing!

http://www.haaretz.com/print-edition/opinion/migron-deal-distances-israel-from-two-state-solution-1.419271

Netanyahu gaat ten langen leste akkoord met uitstel, maar het is de vraag of dat genoeg is

Netanyahu heeft maandag in de loop van de dag besloten de voortgang van zijn wetgevend proces tijdelijk te stoppen, vermoedelijk tot na het ...