dinsdag 20 maart 2012

'Leven van Hana Shalabi in gevaar na hongerstaking van 33 dagen'


 De Palestijnse hongerstaakster Hana Shalabi is maandag naar een ziekenhuis gebracht maar na korte tijd weer teruggebracht naar de Sharon gevangenis. Dat gebeurde nadat Artsen voor de Mensenrechten bekend hadden gemaakt dat haar toestand ernstig is verslechterd en dat zij in levensgevaar verkeert. Hana Sahalabi (29) is nu, op dinsdag, bezig aan de  34ste dag van haar hongerstaking. 
 Shalabi had maandagmorgen bezoek gehad van een onafhankelijke arts van Artsen voor de Mensenrechten (PHR). Deze arts concludeerde dat er sprake was van een proces van afbraak van de spieren, een gewichtsverlies van 14 kilo,  een erg lage pols, een lage temperatuur (35 graden), en een vermindering van het kaliumgehalte in het bloed. Die symptomen, aldus PHR, zouden kunnen wijzen op ernstige schade aan het hart en een begin van het aftakelen van de hartspier, wat elk moment tot hartfalen zou kunnen leiden.
PHP deed de aanbeveling Shalabi op te nemen in een ziekenhuis en naar aanleiding daarvan werd ze overgebracht naar het Meir ziekenhuis in Kfar Saba. Maar na kort tijd weer naar de gevangenis teruggebracht, zo meldde een woordvoerster van het gevangeniswezen aan het persbureau AFP. 
Shalabi uit het dorp Burqin op de Westoever al eerder 2,5 jaar in administratieve detentie. Zij werd vrijgelaten onder de ruil van gevangenen tegen de Israelische militair Gilad Shalit, maar enkele maanden later werd zij alweer gearresteerd en opnieuw in administratieve detentie genomen. Zij begon daarop haar hongerstaking. Het Israelische leger beweert dat er aanwijzingen zijn dat ze een gevaar vormt. De Palestijnse Autoriteit maakte zondag bekend dat Israel heeft aangeboden haar vrij te laten en naar Gaza te deporteren. Dat heeft de PA afgewezen.

5 opmerkingen:

Jacob Sternfeld zei

Naar aanleiding van de lafhartige moorden op onschuldige Joden in Toulouse door een moslimterrorist zal er vanavond extra aandacht worden geschonken aan het racisme vanuit de moslimwereld richting Joden, Christenen en Ongelovigen.

Bijeenkomst tegen racisme:

Jonas Daniel Meijerplein Woensdag, 21 maart 18.00 uur.

Platform Stop Racisme en Uitsluiting.

Komt allen.

Abu Pessoptimist zei

De manifestatie bij de Dokwerker is uiteraard gericht tegen ELKE vorm van racisme, dus ook het racisme van de geachte inzender die zich Jacob Sternfeld noemt en ongetwijfeld heel anders heet.
De manifestatie is overigens niet om 18.00 maar om 19.30
Kijk hier: http://abu-pessoptimist.blogspot.com/2012/03/herdenking-slachtoffers-racisme-in.html

Anoniem zei

Linda Borst vraagt:
wat waren de redenen voor de PA om dat aanbod, zo die er was, te weigeren?

Abu Pessoptimist zei

De redenen voor de weigering van dat aanbod heb ik nergens vermeld gezien. Maar ik kan het wel raden: De PA zou dan mede-uitvoerder worden van een willekeurige onderdrukkende maatregel van de Israelische bezetter. En medeplichtigheid aan de bezetting is een verwijt dat de PA toch al vaak - en niet ten onrechte - te horen krijgt.

Anoniem zei

Jacob, ik verafschuw de moorden , verafschuw elke moord maar het misbruiken van de manifestatie bij de Dokwerker vind ik ook afschuwelijk.
http://eindpunt.blogspot.com/2012/03/de-schone-handen-van-kees-van-pelt-cu.html
In de VS had men het idee om de oorlog naar huis te brengen, dit gebeurde tijdens de Vietnam oorlog. Ook vreselijk om aanslagen in de VS te plegen en vreselijk die zinloze oorlog in Vietnam. De bezetting en de behandeling van de Palestijnen en de oorlog in Irak en Afghanistan zijn ook afschuwelijk. Laten wij zorgen dat er geen oorlogen meer komen.
gr. Jose