donderdag 17 mei 2012

Israel confisqueert opnieuw apparatuur van Palestijns tv-station

 De Palestijnse premier Fayyad op bezoek in de studie van Watan tv in Ramallah op 29 februari 2012, nadat Israëlische militairen daar tijdens een inval alle apparatuur hadden meegenomen. Fayyad noemde de inval een daad van piraterij. Ramallah valt onder de jurisdictie van de Palestijnse Autoriteit, maar Israel laat zich daar niet al veel van aan. (Foto LA Times)


Israelische militairen hebben donderdag de operationele directeur van het Palestijnse tv-station Al Asir (het station van de gevangenen) opgepakt en de apparatuur van het station meegenomen zodat verder uitzenden onmogelijk is. De baas van het station, Saher Qassem, heeft dat meegedeeld aan Ma'an News
Qassem vertelde dat soldaten het huis binnenvielen van Baha Khayri Ata Musa (32) in het dorpje Mirka bij Jenin. Hijzelf zowel als de apparatuur van het station werden meegenomen. Al-Asir tv heeft ook een kantoor in Bahrain.
In februari roofden Isarelische militairen tijdens invallen de apparatuur van de stations Watan-tv en Al-Quds tv. Het laatste was een station dat werkte voor (school)kinderen.

Geen opmerkingen:

Israelische militairen doden weer Palestijn

Ibrahim Abu Yacoub Israelische militairen hebben donderdagavond opnieuw een Palestijn doodgeschoten. Het was de 33-jarige Ibrahim Mustaf...