dinsdag 8 mei 2012

Israelische inval in kantoor Stop the Wall in Ramallah

 Opengebroken pc's van Stop the Wall in het kantoor in Ramallah.

Israelische militairen hebben dinsdagmorgen in alle vroegte een inval gedaan in het kantoor van de organisatie 'Stop the Wall' in Ramallah. Het kantoor werd om 1.30 omringd door jeeps, militairen drongen binnen en namen twee laptops mee, terwijl  uit andere computers drie harde schijven en tien geheugenkaarten werden gesloopt met files en foto's betreffende de acties van Stop the Wall tegen de bouw van 'De Muur'.
Stop the Wall is in 2002 opgericht als een overkoepelend lichaam van de volkscomités in de diverse Palestijnse plaatsen waar regelmatig geweldloos verzet plaatsvindt tegen de 'Muur', zoals Bil'in, N'ilin, Nabi Saleh, Walajeh en andere plaatsen. Jamal Juma'a, de coördinator van Stop the Wall, gaf als commentaar dat het waarschijnlijk geen toeval is dat de inval nu plaatsvindt, samenvallend met de hongerstaking van meer dan 2000 Palestijnse gevangenen in Israelische gevangenissen en het afwijzen door het Israelische hooggerechtshof van het beroep dat Bilal Diab en Thaer Halahleh hadden ingesteld tegen hun administratieve detentie. Hij noemde het 'een duidelijk teken dat de Israelische autoriteiten in Palestijnse niet-gewelddadige acties een effectieve bedreiging van hun politiek zien'.
Het is niet voor het eerst dat Stop the Wall met Israelische repressieve maatregelen te maken krijgt. In februari 2008 vond ook al eens een inval in het kantoor van Stop the Wall gedaan.Kort daarvoor werden eind 2009  een jeugdcoördinator en Jamal Juma'a gearresteerd, maar beiden werden wegens gebrek aan belastend materiaal en na druk van buiten na enige tijd weer vrijgelaten. Leiders van het volksverzet in de dorpen die regelmatig tegen de Muur protesteren, worden met enige regelmaat opgepakt en vastgezet.

Geen opmerkingen:

Israelische militairen doden weer Palestijn

Ibrahim Abu Yacoub Israelische militairen hebben donderdagavond opnieuw een Palestijn doodgeschoten. Het was de 33-jarige Ibrahim Mustaf...