maandag 4 juni 2012

Racistische brandstichting in appartement van Eritreeërs in Jeruzalem

Trappenhuis van de flat waarin brand werd gesticht in Jeruzalem. (Foto Ynet)


Onbekenden hebben maandagmorgen in alle vroegte brand gesticht in een appartement waarin zwarte immigranten woonden. Tien Eritreeërs raakten door de brand opgesloten, maar konden door de brandweer worden gered. Vier mensen raakten licht gewond.
Buiten het appartement was op de muur de tekst 'Ga weg uit de buurt' geschreven. Eerder waren er racistische incidenten in Tel Aviv, waarbij brand werd gesticht, mensen werden bedreigd of gemolesteerd en winkels geplunderd.

De brandstichting komt op een moment dat het debat over illegale immigratie in Israel steeds heftiger vormen aan het aannemen is. Een amendement op de wet op de onwettige immigratie dat in januari werd aangenomen en dat het mogelijk maakt dat immigranten voor drie jaar worden opgesloten zonder vorm van proces, trad deze week in werking. Alle illegalen die aan de grens met Egypte worden gearresteerd, worden al naar een speciale gevangenis, Saharonim, gebracht. De capaciteit van Saharonim is nu 2,000 plaatsen, dat wordt uitgebreid tot 5,400 plaatsen. Het Israelische ministerie van binnenlandse zaken heeft gezegd dat de immigranten daar zullen worden vastgehouden "tot er andere oplossingen zijn". 
De krant Maariv publiceerde  zondag een interview met minister van binnenlandse zaken Eli Yishai (Shas) waarin hij zei dat hij compromisloos ´alle ter beschiking staande middelen´ zal gebruiken om de vreemdelingen uit te zetten tot er niet één meer over is. ´De meeste moslims die hier aankomen geloven niet eens dat dit land van ons, van de blanken,´ aldus Yishai. Yishai ondersheidde zich eerder al door in interviews te zeggen dat zwarte immigranten veel verkrachtingen op hun geweten hebben, ziektes als aids verspreiden en het zionistische project bedreigen.
Premier Netanyahu gaf tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering van zondag opdracht versneld 25.000 zwarte illegalen uit te wijzen. Een hoge functionaris van het ministerie van binnenlandse zaken vertelde Haaretz dat er in totaal een geschatte 60.000 illegalen in Israel zijn, die verdeeld zijn  in twee groepen. Van hen zijn er 25.000 afkomstig uit landen Zuid-Sudan, Ivoorkust, Ghana en Ethiopië, landen waar Israel diplomatieke betrekkingen mee heeft en waar het relatief rustig is. Er wordt met deze landen onderhandeld over de deportatie van illegalen. Maar 35.000 anderen komen uit landen als Eritrea, Somalië of Sudan. Met deze landen heeft  Israel ofwel geen betrekkingen, of zij kunnen onder de internationale regels niet worden gerepatriëerd, omdat hun leven anders in gevaar zou kunnen komen. Israel heeft geprobeerd deze categorie te slijten aan andere Afrikaanse landen of aan Europa, maar kreeg steeds nul op het rekest, aldus de hoge ambtenaar. 

29 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik kan mij nog herinneren de enorme demonstraties tegen het geweld in Dafur. Rabbijnen liepen voorop tegen de oorlog. Volgens mij wil Zuid Sudan een ambassade in Jeruzalem vestigenhttp://ejbron.wordpress.com/2012/01/05/zuid-soedan-israel%C2%B4s-nieuwe-bondgenoot/ Men heeft wel met diverse landen, genoemd in het artikel , wapens geleverd of levert wapens.
Vreselijk om aanslagen te plegen tegen burgers, al dan niet zonder papieren.
Jose

trees zei

Dit is nog niks , beste Abu.

Zie dit filmpje over hoe moslims omgaan met moslims die overstappen naar het Christendom. Sinds het ontstaan van de islam zijn dit normale praktijken!!

Wees gewaarschuwd!

http://www.raymondibrahim.com/11798/graphic-video-tunisian-muslims-slaughter-convert

Abu Pessoptimist zei

Beste trees met kleine t,
ik heb een regel op mijn blog: ik zet er pas iets op als ik kan verifiëren dat het waar is. Ik wil een plaatsnaam, datum, en op zijn minst één, maar liever twee, referentie(s) die ik denk te kunnen vertrouwen. Dit YouTube filmpje kwam ik tegen en het voldeed aan geen van deze criteria. Vandaar dat het alleen te vinden is op de hasbara- en islamofobe blogs waar u meestal uw informatie vandaan haalt.

trees zei

Beste Abu met een grote A.

Die regels pas je blijkbaar alleen toe als er kritiek komt op het gedrag van de moslim arabieren.

Anti israel racisme is op uw blog altijd toegestaan, er wordt dan nooit naar bronnen gevraagd.

Het bovenstaande filmpje komt van een gerespecteerde site die je zelf kunt controleren.

Verder zijn deze onthoofdingen niks unieks in de moslimarabisch wereld , want al miljoenen malen uitgevoerd sinds de islam is bedacht door een zekere "profeet" Mohammed. Wel zijn ze maar zelden zo duidelijk gefilmd.


Als u uw regeltjes serieus neemt , pas ze dan ook toe op de vaak ongefundeerde kritiek op Israel . Gezien de volstrekte eenzijdigheid van uw stukjes vermoeden wij dat u een racist bent.

U zou zich bv kunnen afvragen waarom er zoveel "asielzoekers" richting het Duivelse en Ongelovige Westen gaan vanuit de moslimlanden . En nu dus ook veel "asielzoekers" richting Israel dat nog veel duivelser is dan het Westen , het geeft te denken.

Ik hoor echter nooit over asielzoekers die het Westen ontvluchten en asielzoeken in moslimlanden. ( tenzij Peter R. de Vries achter ze aanzit omdat ze een moord hebben gepleegd op een Ongelovige Westerling, zoals we zondag weer op TV mochten aanschouwen).

Abu Pessoptimist zei

trees,
Grote woorden, weinig inhoud. Een 'gerespecteerde site'? Zal wel. Geen bronnen voor 'anti Israel racisme' op dit blog? Kom maar op - geef maar aan waar dat het geval was. En u (meervoud - wij treesen ?) vermoedt dat ik een racist ben? Hoezo? Omdat ik niet van racisten houd? Is iemand die racisten haat een racist?

trees zei

Beste Abu met een grote A.

Ik weet zeker dat u een racist bent!

Geen normaal mens zou de energie hebben om IEDERE dag het internet af te speuren op zoek naar anti Israel stukjes. Dan ben je gewoon zwaar geestesziek. Een genuanceerd mens zou ook schrijven over de vele goede dingen die de Israelies doen , bijv de vele Nobelprijzen die ze winnen , ter meerder nut van de HELE wereldbevolking, dus ook de zielige moslimarabieren!!

Je hele leven staat in het teken van de HAAT, dat je dat niet in de gaten hebt is niet verbazingwekkend, aangezien geesteszieken vaak hun eigen ziekte niet bewust zijn.

Bewijs jij maar dat het bovenstaande zeer realistisch filmpje niet authentiek is!

We zien dagelijks de barbarijen van de moslimarabieren ( de profeet mohammed moordde en plunderde al dat het een lieve lust was) , bijv de moorden op vrouwen en kinderen in Syrie. Dit is dus niks unieks , maar volstrekt normaal in de Arabische moslimwereld.

Klaas zei

trees doet een flauwe poging om Abu ongeloofwaardig te maken door hem racist, geestesziek e.d. te noemen. Maar het lijkt er eerder op dat ze zelf een beetje in de war is.

De misdaden die door de ene groep worden begaan, kunnen op geen enkele manier gebruikt worden als argument om dan maar geen aandacht meer te hebben voor de misdaden van een andere groep. Omdat het thema van deze blog bovendien Israel en het conflict is en niet de misstanden in de islamitische wereld of de verworvenheden van het joodse volk is trees' kritiek nog meer misplaatst.

Als de groep achter "trees" niks beters weet in te brengen dan dit soort onzin dan is dat een garantie dat de inhoud van het betreffende artikel helaas correct is.

trees zei

@ Klaas met een grote K

Je poging van verdachtmaking aan mijn adres is mislukt.

Minj punt is de eeuwig racistiche haatzaai stukje van Abu ( met een grote A) die altijd anti Israel en de joden zijn.

Over dit soort walgelijke onthoofdingen, die volstrekt normaal zijn in de moslimwereld, zul je Abu niet horen!!

Natuurlijk is Israel niet heilig, ze overtreden met grote regelmaat VN resoluties en andere burocraten regeltjes.

Maar de barbarijen zoals die in de arabische moslimwereld normaal zijn zie je in Israel niet of nauwelijks.

NOGMAALs een genuanceerd columnist zou ook regelmatig een stukje schrijven over de zeer veel voorkomende goede daden van Israel. Die zien we niet bij Abu pessoptimist, daarom is Abu Pessoptimist een racist en haatzaaier.

trees, met een kleine t zei

Ik was natuurlijk nog even vergeten te zeggen dat veel van isreal's reacties natuurlijk een reactie zijn op de aanvallen vanuit de moslimarabische wereld. Maar dat hadden de intelligentere mensen natuurlijk allang begrepen (maar deze ANONIEME (let je een beetje op, Abu?) reageerder "Klaas" natuurlijk niet).

Abu Pessoptimist zei

Klaas is volgens mij niet anoniemer dan trees met kleine t.
Verder begrijp ik dat we weer uitkomen bij het niveau van Jantje mag best uit de suikerpot snoepen, want Pietje het buurjongetje doet het ook. ZZZZZZZZZZZZ, wat een saai gezeur. (Waarbij ik ten overvloede - voor de laatste keer - aanteken dat geen enkel zich zelf respecterend nieuwsorgaan (LET WEL NIET ÉÉN) vermeld heeft dat er in Tunesië een tot christen bekeerde moslim de keel is doorgesneden.

Abu Pessoptimist zei

trees,
wie gaat schelden heeft meestal geen argumenten, en dat klopt ook in jouw geval. Ik lig er dus niet wakker van. (Ik zal trouwens niet veel scheldpartijen meer doorlaten. Het staat slordig, hier op dit blog). Ik schrijf met regelmaat over dingen die mis zijn in de 'moslim-wereld', alleen staan die meestal op mijn Engelse blog. Je vindt er onthoofdingen en ophangingen naast autobommen en verhalen over het Westen dat met drones moordt of domme politiek keuzes maakt, en nog veel andere verwikkelingen. Maar het soort broodje-aap-verhalen waar jij op kickt en laat ik liever weg. Het is zo al ingewikkeld genoeg.
Voor leuke verhalen over Israel moet je elders zijn (de Libelle? Het NIW?). Echte kranten - en ook bloggers - schrijven meestal over wat niet deugt en minder over wat leuk en gezellig is. Maar culturele onderwerpen hebben wel mijn belangstelling (ik heb daar ook verschillende dingen over geschreven) en je mag me erop wijzen als ik wat oversla wat echt belangrijk is. Ik zou bijvoorbeeld over dat Wagner-concert hebben kunnen schrijven in Tel Aviv, als het niet afgeblazen was. Fantastische componist, Wagner, ook al was hij antisemiet. Ook de architectonische rijkdom van Tel Aviv (Bauhaus) is een onderwerp, misschien doe ik het nog wel eens. Maar waar ik niet over ga schrijven - nooit - is flauwe kul items over dat Israel zoveel Nobelprijswinnaars heeft (valt wel mee), dat het zo homovriendelijk is (tuttut, waar blijft het homo-huwelijk?), dat het de enige democratie in het Midden-Oosten is (betrekkelijk onwaar), en dat het zoveel Arabische kindertjes in Israelische ziekenhuizen redt (logisch als de Palestijnen zelf op alle mogelijke manieren in hun beroepsuitoefening worden gehinderd en het met verouderde apparatuur moeten doen). Dat soort dingen dus niet. Neem daarvoor Libelle of het NIW.

trees met een kleine t zei

Abu Pessoptimist zei...
Klaas is volgens mij niet anoniemer dan trees met kleine t.

Inderdaad, beste Abu met een grote A, maar van klaas zeg je niks over de anoniemiteit, maar van kritiese geesten wel. Toeval??

Klaas zei

@trees

Wat een logica. Jij vindt iemand dus een racist als hij/zij niet genuanceerd is? Volgens mij is daar iets meer voor nodig en volgens mij ben jij de enige ongenuanceerde persoon hier. Dus pas maar op met wat je zegt!

Verder ging het artikel over een brandstichting in een huis met zwarte immigranten. Dat is dus het onderwerp hier. Ik vraag me sterk af of die brandstichting een reactie is op aanvallen uit de moslimarabische wereld zoals jij lijkt te suggereren, maar misschien ben ik gewoon niet zo intelligent.

Abu Pessoptimist zei

Ik zeg vooral iets over de anonimiteit als namen al te zogenaamd jolige namen zijn, of als het parafrases zijn op bestaande personen. Zoals trees i.p.v. Trees.

trees met een kleine t zei

Het is trouwens ook al erg verdacht dat je jezelf Abu Pessoptimist noemt!!

Niet alleen is het een belachelijke naam , het doet ook vermoeden dat je van alles te verbergen hebt , dat je een schuilnaam aanneemt.

Abu Pessoptimist zei

trees,
hier laat je duidelijk zien wat ik vermoedde: dat je niet uit je ogen kijkt, niet kan lezen en weinig begrijpt. Wie ik ben staat duidelijk vermeld (mijn huisadres staat er nog net niet bij) en hoe ik aan die naam kwam wordt eveneens uitgelegd. Wat mij betreft: nu einde discussie met jou betreffende dit item. Byebye.

Elisabeth de Boer zei

Als iets goed is nagezocht en gedocumenteerd, en respectvol opgeschreven lees ik wel boeken en artikelen over wreedheden. Ik meen dat ik bijvoorbeeld behoorlijk veel over de Nazi tijd en de kampen heb gelezen. (Ik zie dat een beetje als eerbetoon aan de slachtoffers.)

Maar ik kan me dus totaal niet voorstellen dat je iemand's onthoofding op een internet filmpje gaat bekijken. Laat staan dat je er obsessief naar zoekt, zoals trees lijkt te doen (die naar mijn indruk een beetje labiel is). Waarom zou ik mijzelf geestelijk schaden, door iets te gaan bekijken dat niet alleen nooit had mogen gebeuren, maar dat ook alle waardigheid schendt van de persoon die daar in zijn laatste momenten te kijk wordt gesteld?

Abu Pessoptimist zei

Elisabeth, ik denk dat het filmpje fake is. Ik weet het niet zeker, maar er zijn meer van dit soort filmpjes in omloop.

Anoniem zei

Hoi Abu en Elisabeth,het ergste van dit soort ongedocumenteerde informatieverspreiding is dat het nimmer wordt gerectificeerd, net als bij het akelige nekrofilieverhaal, ik heb er bij een bepaald persoon om gevraagd, om rectificatie, niet gebeurd, en nu staat ook dit onthoofdingsfilmpje er op bij hem. Bij bepaalde groepen van de bevolking is dit dus wel opinievormend dat is het enge alhoewel je nauwelijks van een opinie kunt spreken bij mensen die zo vol zitten met akelige vooroordelen, groet, Daniella van den Akker, Cairo

trees met een kleine t zei

Het filmpje is zeker niet fake, waarom ook als je weet dat onthoofdingen van ongelovigen in de moslimarabische wereld de normaalste zaak van de wereld zijn . Het blijft wel duister waar precies en op welke datum het is uitgevoerd, maar het lijkt vrij recent.

Het is jammer dat ze in de tijd van de profeet nog geen goede camera's hadden, anders hadden we nu nog kunnen genieten van deze barbaarse praktijken door Mohammed en zijn vrindjes uitgevoerd.

Elisabeth de Boer zei

Ik lees dat het filmpje in omloop is gebracht door Tawfiq Okasha, aan wie zeker een steekje los zit!

http://www.youtube.com/watch?v=RD033hTFgQA

Elisabeth de Boer zei

Die video was blijkbaar al eerder op het net geplaatst onder de titel "Free Syrian Army beheads a civilian". Het is nogal ingewikkeld want de groep die ervoor verantwoordelijk schijnt te zijn heet Jabhah Al-Nusra (een soort onderdeel van de 'Free Syrian Army?). Mischien snap jij er meer van. Hier zijn de links:

http://americanpowerblog.blogspot.nl/2012/06/purported-tunisia-apostate-beheading-is.html

http://mypetjawa.mu.nu/archives/212264.php

http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/watch%3Fv%3DC-JO-gMyM5A

Elisabeth de Boer zei

Nog iets: Iemand schrijft dat de man die vermoord wordt een Shiiet moet zijn geweest want hij wordt "rafidi" genoemd. ("a derogatory term used by salafists and their likes to refer to Shia Muslims").

Hij of zij zegt: "obviously,the christians misunderstood the word "rafidi" which could have been translated as "apostate";so they thought it was a christian man who was beheaded (as the report in the above link with video states), however, when my friend watched the video, he confirmed that the man being slaughtered is NOT christian but Shia. The word "rafidi" is a derogatory term that the terrorists specifically or exclusively use to refer to Shia Muslims and none other than them.

http://www.nairaland.com/948839/silence-betrayal-houlamassacre-syria/1

Dus het lijkt er op dat het hier gaat om een moord, in Syrie gepleegd op een Shiiet (waarschijnlijk een Aleviet) door een Salafistische anti-Assad rebellengroep.

Abu Pessoptimist zei

Elisabeth,
Je zoekwerk was niet voor niets, denk ik. De Egyptische gek Okasha had inderdaad een oudere video gerecycled en opgediend als het verhaal van een christelijke bekeerling in Tunesie. Wat jij vond was dat de video eerder was uitgebracht in 2011 door het Jabha al-Nusra (Overwinningsfront), een van de vele verzetsgroepen in Syrië. De man wordt daar afgeslacht begeleid door religieuze teksten die worden uitgesproken met een duidelijk niet-Tunesisch accent (eerlijk gezegd klinkt het mij ook niet als Syrisch in de oren,maar eerder als Iraaks. Ik ben alleen niet deskundig genoeg om het zeker te weten).
Het Jabha al-Nusra (waarschijnlijk gevestigd in Damascus) is geen leuke groep. Het front eiste de verantwoordelijkheid op voor een dubbele autobom-aanslag in Damascus in maart (27 doden). Recenter zei het 13 regeringsmilitairen te hebben geëxecuteerd als 'straf' voor het regeringsoptreden in de plaats Houla. Vermoed wordt dat het front gelieerd is aan Al-Qaeda. Om wat voor terechtstelling het gaat bij de man in de video is nog steeds niet duidelijk. Het kan ook een NOG oudere opname zijn die het Jabha al-Nusra heeft overgenomen van Al-Qaeda (dat dit soort executies vroeger vaker heeft laten zien). Wat het nagenoeg zeker niet is, is een executie van een bekeerling, en al helemaal is de opname niet afkomstig uit Tunesië.

Abu Pessoptimist zei

Wat ik min of meer hierboven liet doorklinken is, dat het mij ook niet zou verbazen als het een oudere terechtstelling zou betreffen van een shi'iet in Irak. Groepen met banden met Al-Qaeda zijn in de loop van de opstand tegen Assad Syrië vooral binnengekomen vanuit Irak.

Elisabeth de Boer zei

Maarten-Jan, bedankt voor je deskundige commentaar op de video. Het lijkt me dat je gelijk hebt. Het enige wat ik kon doen was het spoor van dit filmpje volgen over het net op zoek naar commentaren die er iets zinnigs over konden zeggen. Dat was bedroevend weinig, en wat ik vond heb ik hier opgeschreven: Voor de rest werd voor mij een riool van absurde moslimhaat geopend waar ik misschien liever niet van had geweten.

Dat het accent inderdaad Irakees is ben ik nog wel tegen gekomen, dus dat lijkt me wel bevestigd en klopt met jouw idee.

Maar zoals Daniella al zei: Het kwaad is al geschied. Deze propaganda blijft hangen.

trees met een kleine t zei

Het is verbazend dat jullie nog een discussie beginnen over Syrie? Irak ? terwijl deze barbarijen overal in de Arabische wereld plaatsvinden en ook al sinds vele eeuwen . Het gaat meer om de essentie lijkt mij.

Abu Pessoptimist zei

Niks discussie, treesje, we stelden even vast dat jouw bewering dat dit (de video) is 'hoe moslims omgaan met moslims die overstappen naar het Christendom' er dus falikant naast zat. Zoals gewoonlijk, trouwens.

Lucas zei

Twitter:
@WimKortenoeven @HanTenBroeke Wordt het geen tijd dat u Kamervragen stelt over de pogroms op Afrikaanse christenen in Israël?

HanTenBroeke: Nee!!!

De fout van joodse organisaties: ze vielen uiteindelijk alleen over Baudets antisemitisme

De neergang van Thierry Baudet heeft wat rumoer veroorzaakt in joods-Nederland. Dat hield men hem voor een bondgenoot, een vriend, een medes...