dinsdag 19 juni 2012

Weer brandstichting in moskee op de Westoever

De moskee van Jab'a na de brandstichting. (Foto B'tselem)

 Graffiti op de moskee van Jab'a. Er staat: 'Ulpana oorlog'.

Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag brand gesticht in de moskee van het dorpje Jab'a bij Ramallah. De bewoners merkten rond 1.30 uur dat de moskee in brand stond en zijn vervolgens gaan blussen. Zij waarschuwden ook het Israelische leger. Dat kwam kijken om 6 uur in de ochtend. De daders zijn - zo laat zich raden - kolonisten die de brandstichting uitvoerden in het kader van hun zogenoemde 'prijskaart taktiek'. De moskee was namelijk ook beklad. Er stond in het Ivriet onder meer 'Ulpana oorlog', wat verwees naar de komende ontruiming van vijf huizen in het wijkje Ulpana van de nederzetting Beit El.
Het is al acht maal eerder voorgekomen dat brand werd gesticht vin Palestijnse moskeeën. Om de een of andere reden slaagt Israel er echter nooit in om de daders te achterhalen.

2 opmerkingen:

Esther zei

Logisch dat die niet te achterhalen zijn, en wel omdat de Arabieren het zelf doen, zoals al vaak is gebleken.
Herhaaldelijk vinden zogenaamde aanslagen in Duitsland plaats op een of andere moskee, wordt ingebroken en altijd zijn het 'Duitsers', in Nederland zijn het altijd 'Nederlanders' en in Israël altijd 'Joden'. Altijd zijn niet moslim schuldig en dat al 1400 jaar.
Heb je wel eens bedacht Abu dat Arabieren ook Ivriet kunnen.

Abu Pessoptimist zei

Esther,
ik vraag je niet 1400 jaar terug te gaan, maar geef me één enkel voorbeeld van een brandstichting, in een moskee, door moslims in de moderne tijd, in de bezette gebieden. Het is me wel een goede fles wijn waard als je één zo'n geval weet en kunt aanwijzen.(Geen Israelische wijn overigens, want die is niet kosher. Die komt tien tegen 1 uit de nederzettingen).

Shana Tova,

Wie het viert wens ik een goed joods Nieuwjaar 5781 toe met veel inhoud  // I wish everyone who celebrates it a good and meaningful Jewish N...