zondag 28 oktober 2012

Einde aan bestand Gaza: Israelische luchtmacht doodt militant


Updated. De Israelische luchtmacht heeft zondagmorgen even na middernacht twee leden van de Ezzedin al-Qassam-Brigades van Hamas bij de stad Khan Younis van hun motorfiets geschoten.  Eén man,  de 22-jarige Suleiman Al-Qarra,  werd gedood, de ander raakte gewond. 
 Hamas zei dat de twee mortieren hadden afgevuurd op Israelische militairen die eerder zaterdag voor middernacht de Strook waren binnengedrongen met pantservoertuigen en bulldozers. De Israeli's  hadden bij het dorp Qarara bouwland en gebouwen vernietigd, daarbij in het wilde weg om zich heen vurend. Hamas stelde vast dat met deze inval een einde kwam aan een informeel bestand tussen Israel en Hamas dat door woensdag  was bewerkstelligd door Egypte.
Israel zei dat zijn militairen 'routinewerkzaamheden' hadden uitgevoerd aan het grenshek'. De twee gedode mannen zouden voorbereidingen hebben getroffen  om een raket op Israel af te vuren.1)  De militairen waren niet getroffen.
De dode Suleiman al-Qarra.

Zondagmorgen werden ook twee raketten afgeschoten op de Israelische stad Beer Sheba, die 25 kilometer van de Gaza-strook ligt. De sirenes van het luchtalarm loeiden en scholen werden gesloten. De verantwoordelijkheid voor het afschieten van één van de raketten werd opgeëist door de Volksverzetscomités, een groepering die onafhankelijk van Hamas opereert. Wie de tweede raket afschoot was niet duidelijk.
1)  Ik vraag me altijd af hoe Israel weet dat mensen die op motorfietsen rijden, voorbereidingen treffen om raketten af te schieten.    
 
Update 2: Israelische vliegtuigen hebben in de nacht van zondag op maandag diverse aanvallen uitgevoerd in de Gaza-strook. Daarbij werd flinke schade aangericht, maar er waren geen berichten van slachtoffers. Onder meer werden een trainingsplaats van de Qassam Brigades van Hamas in Khan Younis, een gebouw van de Qassam Brigades in Beit Hanoun en een gebouw in aanbouw in het Bureij kamp geraakt, waarbij ook veel omliggende gebouwen werden beschadigd.    
De Israelische aanvallen kwamen in antwoord op het feit dat zeker 18 raketten op Israel werden afgevuurd, overigens zonder dat er meldingen waren van schade of slachtoffers.

7 opmerkingen:

Esther zei

Deze terrorist die voorbereidingen trof om raketten af te schieten heeft gekregen wat hij verdiende en overigens zeggen deze figuren dat zij leven voor de dood.
Hier een trotse foto met als tekst dat hij nu 'martelaar'is:
http://paltimes.net/details/news/26486/شهيد-وإصابة-حرجة-بقصف-إسرائيلي-على-خانيونس.html

Abu Pessoptimist zei

Esther, rijden op een motorfiets is volgens mij echt totaal iets anders dan voorbereidingen treffen om raketten af te vuren. Het gaat echt heel moeilijk samen.
En als iedereen in Israel/Palestina die voorbereidingen treft om raketten af te schieten, zou krijgen wat hij verdient, zou zich volgens mij een plotselinge, spectaculaire stijging voordoen van het aantal sterfgevallen aan Israelische kant.

trees zei

Motorfietsen zijn haram, dus het is goed dat israel hem van die fiets heeft geschoten zodat hij nu zijn maagden kan gaan scoren bij allah.

Abu Pessoptimist zei

trees, er is zeker iets haram hier. Maar motorfietsen? Nee, die dus niet.

Esther zei

"maar er waren geen berichten van slachtoffers."

Dat komt omdat wij van het leven van onschuldigen als heilig zien itt moslims die zeggen van de dood te houden
http://www.youtube.com/watch?v=CWIDZ7Jpdqg

Trees zei

Abu, het klopt dat je commentaar van iedereen moet plaatsen, helemaal mee eens, maar deze onzin hierboven voegt toch niets toe. Zou dat voortaan achterwege kunnen blijven. Dit is allemaal zo laag bij de gronds en zo dom. Dit is geen nieuwe informatie of discussie, dit is gewoon een beetje pesten. Dat hoeven we toch niet te lezen?

Abu Pessoptimist zei

Tja, Trees, ik liet al lang niet alles door (geen scheldpartijen op derden, geen anonieme reacties, geen off topic reacties).
Daar zou dus een categorie bij moeten: onzinnige reacties die niet op feiten, argumenten en logisch redeneren zijn gebaseerd.

OK, ik zal dat gaan doen. Een reactie als hierboven - over dat Israel het leven van onschuldigen als heilig ziet - is een goed voorbeeld. Dat komt er dan niet meer door. Het is aantoonbaar een loze bewering namelijk, als we alleen al denken aan de invasies in Libanon van 1978, 1982, 1996, of 2006 en die in Gaza in 2009.
Ook zo'n belachelijke riedel over apartheid als van trees met kleine t, bij het stukje over de fusie van Likoed en Israel Beiteinu - vanaf nu laat ik het dus dus niet meer door.

Esther en trees, het was gezellig, maar misschien heeft het ook wel iets te lang geduurd. Vanaf nu zijn alleen nog reacties welkom die op feiten zij gebaseerd en opinies bevatten die volgens een logische redenering tot stand zijn gekomen en dus ook met argumenten kunnen worden tegengesproken of weerlegd.