Voor de verandering geef ik dit keer daarbij ook het recept van een Marokkaans gerecht voor dit feest: Mrouzia. (Ik heb het hier vandaan gehaald, waar nog meer Marokkaanse gerechten voor Eid al-Adha/Eid al-Kebir zijn te vinden)
Mrouzia - Marokkaanse Lams Tagine met rozijnen, amandelen en honing
Ingrediënten:
1,5 kg lamsvlees (bijvoorbeeld schouder of nek) in stukken gesneden
was het vlees en droog het met keukenpapier. Meng de kruiden en wrijf het vlees er gelijkmatig mee in. Dek af en zet enkele uren in de koelkast. Als je de amandelen wilt bakken (ze kunnen ook gewoon direct in de saus) doe dat dan eveneens van tevoren. Doe voor je begint de rozijnen in een kom met water, om ze te weken.
Bereiding:
Meng het (gekruide) vlees in een pan met dikke bodem (of een tagine) met de uien, knoflook en boter (ikzelf gebruik olijfolie). Kook op een niet al te hoge vlam gedurende 10 to 15 minuten en roer van tijd tot tijd om totdat het vlees gebruind is. Voeg drie koppen water toe, breng aan de kook, dek af en laat ongeveer twee uur sudderen of tot het vlees geheel gaar en zacht is. Voeg nu de (afgegoten) rozijnen, honing en kaneelstokjes toe - evenals de amandelen als je ze niet bakt. Voeg zonodig nog wat water toe, tot alles onder staat. Dek af en laat nog 20 tot 30 minute sudderen, tot de saus is ingekookt en stroopachtig is geworden.Haal de kaneelstokjes uit het gerecht voor je het opdient.
1 opmerking:
Eid, het feest van de billenknijpers
Tot nu toe 172 gearresteerd, het aantal niet-getelde malen dat vrouwen seksueel lastig gevallen worden niet meegerekend.
Natuurlijk hoor je over dergelijke praktijken nooit in linkse kranten.
Inderdaad, echt lente en cultuur:
172 arrested on sexual harassment charges; still not enough, say activists
http://www.egyptindependent.com/news/172-arrested-sexual-harassment-charges-still-not-enough-say-activists
Een reactie posten