zaterdag 21 september 2013

Israelische soldaat gedood op Westoever

Qalqilyah, seen behind the West Bank security barrier, in 2009. (photo credit: Yossi Zamir/Flash90)Qalqiliya achter de Muur. 

Updated, zie onderaan.  Een Israelische soldaat is vrijdag ontvoerd door een Palestijn uit de omgeving van de stad Qalqiliya op de Westoever en door hem vermoord, zo is zaterdag bekend geworden.  De soldaat werd sinds vrijdag vermist. Later bleek dat de soldaat, die in een restaurant werkte in Bat Yam, vrijdag samen met een Palestijnse collega, Nidal Amr (42) die in het in hetzelfde restaurant werkte, was vertrokken,. Ze waren per taxi naar een plaats was gegaan dichtbij Azzoun bij Qalqilya waar de Palestijnse collega woonde. Daar vermoordde Amr de soldaat en verborg hij diens lichaam door het in een waterput te gooien. Volgens het Israelische leger had Nidal Amr na zijn arrestatie gezegd de dode soldaat als onderpand te willen gebruiken om zijn broer, Nureddin Amr, los te krijgen die als lid van Tanzim, de gewapende arm van Al-Fatah, lange gevangenisstraffen uitzit.

Israelische troepen waren zaterdag bezig de streek uit te kammen. Behalve Nidal Amr zijn ook zes broers  gearresteerd, zo meldde het Palestijnse persbureau Ma'an eerder zaterdag, zonder dat het een reden wist voor de arrestatie. Het huis van de familie werd tijdens die arrestatie gedeeltelijk verwoest. Het  dorp Azzoun heeft een uitgaansverbod opgelegd gekregen. Een Israelische troepenmacht zou ook het dorp Jaba bij Ramallah doorzoeken.
 Update. De vermoorde militair, is Tomer Hazan (20) uit Bat Yam, een sergeant van de luchtmacht. De aanhouding van zes broers uit Azzoun lijkt geen verband te hebben met de moord. De broers zijn oook geen familie van de dader, Nidal Amr. Een  broer van Nidal Amr is echter eveneens gearresteerd. De krant Haaretz suggereert dat het verhaal dat Hazan zou zijn vermoord om 'nationalistische redenen' zoals ze dat in Israel noemen, wel eens niet waar zou kunnen zijn, omdat de Shin Bet onduidelijk blijft in haar uiteindelijke verklaring over de moord. Gesuggereerd wordt dat de treden waarom Hazan meeging naar de Westoever wel eens een criminele achtergrond zou kunnen hebben. .
Verschillende ministers uit de huidige Israelische regering zeiden echter zondag dat de moord bewijst dat de Palestijnen geen vrede willen. Naftali Bennet, minister van Religie en Economie en leider van Habayit Hayehudi wees erop dat de soldaat was vermoord om ''een terrorist vrij te krijgen, een soldaat van Mahmoud Abbas, dat bewijst eens te meer wie onze partner (voor vrede) is''.
Danny Danon, staatssecretaris van Defensie (Likud), zei dat de moord het gevolg was van ''voortdurende ophitsing door de Palestijnse Autoriteit''. En Avigdor Lieberman (Yisrael Beiteinu), die wegens tegen hem lopende rechtszaken tijdelijk geen minister van Buitenlandse Zaken is, schreef op zijn Facebookpagina, meldt Haaretz, dat de moordenaar komt van een familie die banden heeft met Fatah, en dat de Palestijnse tv nog een paar maanden geleden een uitzending had gewijd aan de broer van Nidal Amr die gevangen zit, waarin hij er gunstig afkwam. Lieberman had ook waargenomen dat de Israelische tv had getoond dat er portretten van Mahmoud Abbas en Yasser Arafat te zien waren in het huis van Nidal Amr, de moordenaar. En het feit dat de Palestijnse Autoriteit de moord niet had veroordeeld wees er volgens Lieberman op dat de PA geen vrede wil, maar alleen 'tactische redenen met Israel onderhandelt om haar internationale reputatie op te vijzelen'' terwijl zij intussen ''het vermoorden van Israeli's aanmoedigt en ondersteunt''.
Tja. Eén Palestijn pleegt een domme moord, is gelieerd aan Fatah en heeft portretten van Arafat en Abbas in zijn huis. En daaruit leidt je dan af dat de Palestijnse Autoriteit schuldig is en dat 'de' Palestijnen geen vrede willen. Hoe paranoïde kan je zijn. Kan het nog achterlijker?  

16 opmerkingen:

trees zei

Je ziet maar weer wat een wanstaltig gespuis die moslims zijn. Behalve dit , ook weer die aanslag in Nairobi, waarbij moslimtuig tientallen onschuldige vrouwen , kinderen en bejaarden hebben afgeslacht. Dit gedrag vertoonde die profeet mohammed ( moge hij lang branden in de hel) ook al.

Wij hebben zekerheidshalve al alle moslim personeel ontslagen, je kunt geen risico nemen.

Abu Pessoptimist zei

Merkwaardig, trees, dat je nou nooit door soortgelijke gedachten bevangen wordt als Israel weer eens wat mesnen in vluchtelinmgenkampen afknalt, of een arrestant 'auf der Flucht erschiesst' zoals toevallig nog maar een paar dagen geleden in Jenin. Om niet te spreken van Libanon 1982 (+ Sabra en Chatila),Qanaa 1996, nog wat andere invallen in Libanon, en natuurlijk de diverse slachtpartijen in Gaza, waarvan die van 2009 de kroon spant. Als het waar is dat moorden die mensen begaan terug te voeren zijn op hun religieuze voorbeelden, dan kunnen we alleen maar constateren dat Mohammed blijkbaar heel wat minder wreed was dan diegenen die het pad volgen van de God van Abraham, Isaac en Jacob.

trees zei

Hoe weet je dat ik dergelijke gedachten niet heb , Abu?

Echter Israel kan zich veel minder veroorloven omdat het maar een klein landje is , tegenover de 50 bloeddorstige moslimlanden.

We zien hier in Nederland en Europa ook al dat de moslims uitblinken in criminaliteit en overlast, terwijl je van boeddhisten , hindoes en de 600 overig religies nauwelijk last hebt.

trees zei

Mohammed ( moge hij lang branden in de hel ) was een pedofiele massamoordenaar . Hij heeft samen met zijn vrindjes tussen de 600 en 900 mensen vermoord die mohammed niet accepteerden als "profeet".

Jezus was tenminste nog een pacifistische hippie, dus 1000 keer beter dan mohammed.

Abu Pessoptimist zei

Ja hoor, en Jezus' volgelingen waren ook heel pacifistisch. Denk aan de Kruistochten, de moord op de Albigenzen, de reconquista, de Franse Bartolomeusnacht en ach, laten we de vernietigingskampen van de nazi's er ook nog even bij doen.
Geef mij maar moslims.

trees zei

Nazi's hebben HELEMAAL NIETS met het Christendom te maken, ga je schamen, ze waren geinteresseerd in de Noordse mythologie en nog een boel geheimzinnige onzin. Wel had Hitler veel sympathie voor de moslims omdat die ook zo lekker antisemitisch waren.

trees zei

Hoe fijn de islam is kunnen we dagelijks zien in Syrie , waar de moslims elkaar op grote schaal afmaken. Liefts dmv onthoofding met een bot mes. Daarnaast ook nog bij een reeks andere moslim barbarenlanden. Ik voorspel dat die "Arabische Lente" nog wel een aantal jaar door zal moorden.

Ik vind moslims walgelijk volk en laat daar geen misverstand over bestaan.

Abu Pessoptimist zei

Nazi's waren geïnteresseerd in van alles,waaronder goede banden met de (katholieke)kerk. Die hadden ze nodig en dus zorgden ze ervoor dat ze die hadden. Daarnaast hadden sommige moslims - onder wie Anwar Sadat - sympathieën voor de nazi's vanuit het idee dat de vijanden van zijn vijanden, de Engelsen, wel eens zijn vrienden zouden kunnen zijn. De mufti van Jeruzalem, Hajj Amin Al-Husseini, was ook zo'n geval. Hitler ontving hem een keer, maar dat wil nog niet zeggen dat Hitler net zo geïnteresseerd in hen was als zij in hem.
Wanneer lezen mensen zoals jij eindelijk eens een goed boek waarin de rol van Husseini wordt ontmythologiseerd? Ik kan je "The Holocaust and the Politics of Nationhood" van Idit Zertal aanraden. Daarin wordt goed afgerekend met het door Ben Gurion opgeklopte verhaal van Al-Husseini's misdaden.
Overigens sluit ik de discussie. Ik moet weg en zo is het wel weer genoeg geweest.

trees zei

Ik zal nooit een boek over die Husseini lezen, omdat ik niet geinteresseerd ben in al die moslimbarbaren. Ik kom al genoeg van die sukkels tegen in Nederland en daar word je ook niet blij van. Ik heb al veel te veel tijd besteed aan de islam , en ik kan je zeggen , hoe meer ik lees over de islam, des te droeviger word ik ervan. Wat een armoe, wat een achterlijk gedoe!!

Ik ga pas boeken lezen over dit soort mensen zodra ze iets gaan presteren waar de mensheid iets aan heeft.

Ik sluit bij deze de discussie.

Yigal zei

"Mohammed ( moge hij lang branden in de hel ) was een pedofiele massamoordenaar"

Ik vind die trees altijd zo vermakelijk zoals nu weer over de "pedofiele" Mohammed, meestal word dat gebezigd door zgn Christenen die voorbijgaan aan het feit dat het hele Christendom gebaseerd is op pedofilie, ga maar na, het is allemaal begonnen met het kind van een 14 jarige moeder en onbekende vader. Zo zie je maar als je wilt kun je alles in het negatief trekken.

Voor trees, wat wij nu pedofilie noemen was in het verleden normaal gebruik, ook in het Christendom, misschien had het wel te maken met het feit dat men in die tijden niet zo oud werd.

Yigal

Ben zei

Ach, onze trees heeft ons wederom verblijdt met een maaltijd bestaand uit hapklare brokken. Een culinair hoogstandje.
Met trees binnen de gelederen win je hele oorlogen mee. Geen vrede.
Vijftig bloeddorstige moslimlanden? Gut zoveel!!! Hoort Nederland daar ook bij?

Elisabeth zei

Yigal, hoe kom jij aan de leeftijd van Jezus' moeder? Daar is niets over bekend. En laten we het zinloze gescheld van trees op anderman's religie aub niet overnemen.
In Haaretz staat trouwens een artikel waarin gesuggereerd wordt dat het uiteindelijk wel eens een criminele afrekening zou kunnen zijn. Blijkbaar weten ze daar meer waar ze nog niet mee naar buiten mogen komen.

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/.premium-1.548114

Yigal zei

Elisabeth zei...

"Yigal, hoe kom jij aan de leeftijd van Jezus' moeder? Daar is niets over bekend. En laten we het zinloze gescheld van trees op anderman's religie aub niet overnemen."

Er is vrij veel over Maria te vinden oa in de Talmoed, het komt erop neer dat ze waarschijnlijk op 12 jarige leeftijd is uitgehuwelijkt aan de oudere Jozef en haar kind kreeg tussen de 12 en 15 jarige leeftijd.
Eigenlijk totaal onbelangrijk, vroeger was het gebruikelijk, ook in het Christendom dat als een meisje menstrueerde ze klaar was voor het huwelijk en gemeenschap.
Het is niet mijn bedoeling zinloos gescheld over te nemen, ik liet enkel zien en gaf dat ook aan hoe eenvoudig het is iets belachelijk of erger te maken.

Yigal

Elisabeth zei

De beide Talmoeds zijn veel te laat geschreven om betrouwbare info over die periode (350 tot 500 jaar eerder) te bevatten hoor. En bedenk dat het er tussen Joden en Christenen behoorlijk polemisch aan toe ging: Ik zou mijn beeld van het Jodendom en het Christendom niet op elkaars bronnen baseren, zelfs al zouden de berichten uit dezelfde periode zijn.

Maar ik kan me voorstellen dat je uit je slof schiet bij dat voortdurende gezeik van trees en anderen over de 'pedofiele Mohammed'.

Esther zei

Wat ben je toch een enorme zwetser. De kruistochten waren er niet eens geweest zonder de verovering van Jeruzalem door moslims.
Aangezien jij de Reconquista noemt is duidelijk dat je dezelfde opvattingen hebt als je djihadisten en terroristen: wat door moslims is veroverd behoort eeuwig de islam.
Jij bent een evengrote fantast als Geert Mak

Abu Pessoptimist zei

Net zo'n fantast als Geert Mak? Lijkt me eigenlijk wel een soort compliment.

UNCTAD-rapport: Israelische bezetting dwingt Palestijnen tot werken in de nederzettingen

De ''Muur'' tussen Jeruzalem en Abu Dis (Wikipedia) Vaak horen we uit de koker van de Israel-lobby - de ''deskundige...