vrijdag 4 april 2014

Groen licht voor omstreden bezoekerscentrum 'Stad van David'

Israel Approves New City of David Visitor Center De regionale bouw- en planningcommissie van de stad Jeruzalem heeft donderdagavond het omstreden plan goedgekeurd voor de bouw van een bezoekerscentrum voor het zogenoemde 'Stad van David' project net buiten de muren van de Oude Stad van Jeruzalem en op het grondgebied van de Palestijnse wijk Silwan.
Het centrum gaat onder meer een museum huisvesten en zal onderdeel uitmaken van de opgraving en het bijbelse pretpark van dezelfde naam, die worden uitgevoerd, c.q.beheerd door de organisatie Elad. Elad is een ultra-rechtse organisatie van kolonisten die grotendeels wordt gefinancierd vanuit de Verenigde Staten en erop uit is Jeruzalem zoveel mogelijk te verjoodsen. De organisatie heeft de steun van het gemeentebestuur van Jeruzalem.
Tegen het plan was tevergeefs bezwaar gemaakt door de inwoners van Silwan. Er waren ook bezwaren van anderen, van onder meer esthetische aard. Zo was aangevoerd dat het plan dat voorzag in de bouw van een zeven meter hoog complex op palen, zou uittorenen boven de antieke muur van de Oude Stad, die slechts 20 meter van het nieuw te bouwen gebouw is verwijderd. De planningcommissie kwam hieraan tegemoet door het plan zodanig te veranderen dat het gebouw niet hoger uitkomt dan het straatniveau onder de muur van de Oude Stad.

Geen opmerkingen:

Israel's doden een ongewapende autistische man en een huisvader die zijn familie wilde ophalen

Iyad Hallaq Updated. De Israeli's hebben in de afgelopen 24 uur twee Palestijnse dertigers doodgeschoten. Eén van hen was een autist...