vrijdag 25 april 2014

Rutte belde met Mahmoud Abbas


(Foto ANP)
Het Palestijnse persbureau WAFA brengt een intrigerend, superkort nieuwsberichtje. Ik vertaal letterlijk (uit het Arabisch):
Ramallah 25-4-2014 -  De president van de Palestijnse staat Mahmoud Abbas is deze vrijdagmiddag opgebeld door de Nederlandse premier Mark Ruti. En hij heeft de heer Ruti tijdens dat gesprek ingelicht over de laatste ontwikkelingen in het vredesproces en de moeilijkheden die het ondervindt als gevolg van de Israelische onbuigzaamheid en de weigering (van Israel) om uit te voeren wat was afgesproken.
Einde bericht.
Wat heeft Rutte bewogen om Abbas op te bellen? Is daar niet een minister van Buitenlandse Zaken voor? Vertrouwt Rutte zijn eigen minister Timmermans soms niet? Had Rutte gedacht dat hij Abbas wellicht op andere gedachten had kunnen brengen? Wat heeft hij Abbas geantwoord na diens uitleg over wat er gebeurd is, wat heeft hij gezegd? (daar meldt WAFA dus niets over). Interessante vragen, allemaal. Is er niet een Kamerlid dat Rutte daarover een vraag wil stellen?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed gevonden Maarten Jan
Ik ben ook heel benieuwd naar Ruttes antwoorden.
Herman

sylvana zei

Zullen we Rutte gewoon eens vragen?

Israel valt voor de vierde keer het Shifa-ziekenhuis aan

Het Shifa-complex brandt (foto van X)  Israelische troepen zijn maandagnacht opnieuw het Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad binnengevallen. Tanks...