dinsdag 20 september 2016

Israelis doden in minder dan een week 7 Palestijnen

'Issa Tarayra (Foto Ma'an)

Israeli militairen hebben dinsdagmorgen bij een checkpoint in de buurt van het dorp Bani Naim (district Hebron) weer een tiener doodgeschoten die volgens hen een aanval wilde plegen met een mes. Hij was de zevende dode in minder dan een week, want ook de tweede Palestijn die maandag in Hebron werd neergeschoten bij een veronderstelde aanval met messen, is later maandag overleden. Het aantal sinds vorig jaar gedode Palestijnen is daarmee opgelopen tot 230 volgesn een telling van het persbureau Ma'an News. 
Volgens een woordvoerster van het leger had de Palestijn bij Bani Naim een mes vastgehouden en probeerde hij Israelis aan te vallen. Hij werd daarop doodgeschoten. Een ooggetuige vertelde het persbureau Ma'an News  dat er bij het checkpoint bij Bani Naim een bus stopte, dat daar iemand uitstapte en dat militairen vervolgens het vuur op hem openden.
 De burgemeester van Bani Naim, Mahmoud Manasra, identifieerde hem als Issa Salim Mahmoud Tarayra, 16 jaar oud.
De  twee jongeren die maandag in Hebron werden gedood bij een ''aanslag'' waarbij geen Israelis werden gewond (herstel: waar volgens een later bericht een Israeli een wondje aan een hand opliep), werden later geïdentificeerd als de neven Mohammed Jamil Rajabi en Amir Jamal Rajabi, respectievelijk 21 en 17 jaar jong. Hun foto's (van het persbureau IMEMC) staan hieronder.

Geen opmerkingen:

Belegering Nur Shams duurt voort, grote vernielingen, 7 doden en 11 gewonden

                                                          Ma'an News  Israelische troepen hebben hun belegering van het Nur Shams kamp b...