zaterdag 22 september 2018

Israelische leger doodt man in Gaza

Karim Kollab
Israelische militairen hebben deze afgelopen vrijdag weer een man gedood in Gaza. Het was de 25-jarige Karim Mohammad Kollab, die met scherpe munitie werd doodgeschoten ten oosten van Gaza-stad.  Hij was de 194ste dode die tijdens de Grote Mars van de Terugkeer-demonstraties viel sinds 30 maart.
 Het ministerie van Gezondheid in Gaza deelde  verder mee dat over de hele Gaza-strook diezelfde dag 312 mensen gewond raakten, van wie 100 door scherpe munitie. Vijf van hen raakten levensbedreigend gewond. Onder de gewonden waren 20 kinderen en twee vrouwen.
Verder werden verschillende luchtaanvallen uitgevoerd in Noord-Gaza, werden twee raketten afgevuurd door een drone en vuurde het Israelische leger een tankgranaat af op protesterende mensen ten oosten van Gaza-stad. Het Israelische leger op zijn beurt meldde dat mensen ''explosieven en granaten'' naar de militairen gooiden. Er zou een soldaat licht gewond zijn geraakt door een granaatscherf en de Israelische brandweer zou dicht bij de grens zes branden hebben moeten blussen die waren veroorzaakt door ''vuurballonnen'' en ''vuurvliegers''.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...