donderdag 27 september 2018

Rabbijnen vieren Loofhuttenfeest in bedreigd Bedoeïendorp Khan al-Ahmar

De Israelische groepering ''Rabbis for Human Rights'' hield dinsdag 26 september een speciale dienst voor Sukkot, het joodse Loofhuttenfeest, in het bedreigde Bedoeïenendorp Khan al-Ahmar bij Jeruzalem. De rabbijnen Levi Weiman-Kelman en Yehuda Schwartz, respectievelijk voorzitter van Rabbis for Human Rights en projectmanager, leidden de dienst. Israel heeft de ongeveer 200 bewoners van Khan al-Ahmar tot 1 oktober de tijd gegeven om het dorp te ontruimen en af te breken, zoniet dan doen de Israeli's het zelf. Volgens het Israelische hooggerechtshof is de afbraak gerechtvaardigd, volgens het merendeel van de rest van de wereld is het afbreken een oorlogsmisdaad. 
Sukkot heeft een link met de ontruiming.Tijdens het Loofhuttenfeest verblijven en eten gelovige joden een week lang in hutten met een dak van takken ''waar doorheen de sterren zichtbaar blijven''  ter herdenking dat zij 40 jaar in de woestijn verbleven na de uittocht uit Egypte. De Bedoeïenen van Khan al-Ahmar dreigen niet voor 40 jaar maar voor altijd de woestijn in te worden gestuurd. 
 (Foto's Rabbis for Human Rights)

Geen opmerkingen:

Israel sloopt 9 woontenten en 7 huizen, 200 bedrijven moeten weg, imam mag niet meer preken

Sloop in Deir al-Hajle bij Jericho. Zeven woontenten en twee schuren plus hun inwoners, samen acht families, verwijderd. (Foto Wafa) Isr...