zaterdag 15 september 2018

Deze vrijdag drie doden in Gaza onder wie een jongetje van 12

Updated. Israelische militairen hebben vrijdag bij de protesten van de Grote Mars van de Terugkeer in Gaza weer drie Palestijnen doodgeschoten, onder wie een jongetje van 12. Er waren 248 gewonden, van wie 15 mensen werden geraakt door scherpe munitie. Zes van hen verkeren in levensgevaar, volgens het ministerie van Gezondheid in Gaza. 
De drie doden waren de 12-jarige Shadi Abul-Al, de 21-jarige Hani Ramzi Afaneh, en de eveneens 21-jarige Mohammad Khalil Shaqoura.De 12-jarige Shadi werd gedood ten oosten van Jabalia in het noorden, Hani Afanah ten oosten van al-Bureij in het midden en Mohamed Shaqoura ten oosten van Khan Younis in de zuidelijke Gazastrook
Nader nieuws van het ministerie van Gezondheid in Gaza luidt dat niet met zekerheid kan worden vastgesteld dat de 12-jarige Shadi door een Israelische kogel werd gedood.
''Een stomp voorwerp'' zou zijn schedel hebben gekraakt, met als gevolg dat hij al dood was toen hij in het ziekenhuis arriveerde, zo citeert de krant Haaretz de mensenrechtenorganisatie al-Mezan, die onder meer de gegevens over alle doden in Gaza bijhoudt. Welk stomp voorwerp is niet nader bekeken. Het houdt de mogelijkheid in van een steen, een granaat, of een kogel.
Volgens diverse bronnen werden de betogers bestookt met scherpe munitie, ''rubberkogels'' en grote doses traangas. Onder de gewonden was een journalist, Ismail al-Ghoul, die met scherpe munitie in zijn been werd geschoten. 
De drie nieuwe doden brengen het aantal sinds 30 maart door Israelische soldaten in Gaza gedode Palestijnen op 187. Er zijn intussen ruim 19.000 gewonden.

Geen opmerkingen:

Alaa Abdel Fatah heeft onze hulp nodig

Het is waarschijnlijk veel mensen ontgaan dat ik een hele tijd niets over Egypte heb geschreven. Daar waren twee redenen voor. In de eerste ...