zaterdag 8 september 2018

Video: Laatste dode in Gaza blijkt te zijn vermoord

Update. Een 16-jarige jongen die vrijdag door de Israeli's werd neergeschoten ten oosten van Rafah, (in het zuiden van de Gazstrook) is zaterdag overleden, heeft het ministerie van Gezondheid in Gaza gemeld. Het is de  Ahmad Misbah Abu Tuyour.  Een video van het moment dat hij werd neergeschoten cirkuleerde de afgelopen twee dagen op de sociale media en zorgde voor rumoer, omdat daarop te zien is dat hij is vermoord. Hij zwaaide naar de soldaten aan de andere kant van het hek, gooide van grote afstand een steen en werd vervolgens, opnieuw zwaaiend, neergeschoten. In Haaretz valt te lezen dat het Israelische leger ''een onderzoek instelt''. Dat zal, neem dat van me aan, het leger gaan zuiveren van alle blaam.

Ahmad Abu Tuyour was overiesgn de tweede dode van afgelopen vrijdag. De andere was de 17-jarige Bilal Khafaja. Ahmad Abu Toyour werd aanvankelijk nog geopereerd in het Europese ziekenhuis in Rafah, maar tevergeefs. Met zijn dood stijgt het aantal door de Israeli's sinds eind maart in Gaza doodgeschoten Palestijnen naar 183.  Het aantal gewonden ligt rond de 19.000.

Geen opmerkingen:

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...