woensdag 12 september 2018

Staflid Ayman Nasser van Addameer voor vierde keer gearresteerd

 Ayman Nasser en zijn zoons op een al wat oudere foto (Foto Addameer)

Updated. Ik heb het al eens eerder gezegd: Israel heeft een speciaal beleid voor de organisatie Addameer, een mensenrechtenorganisatie die zich vooral bezighoudt met Palestijnse gevangenen. Afgelopen zondag werd Ayman Nasser, (48) de coördinator van Addameers juridische afdeling, van zijn bed gelicht. Hij zit nu zonder dat er een aanklacht is ingediend in de Ofer gevangenis. Nasser werd al eerder opgepakt in onder meer 2012 en in 2014. Ditmaal is het de vierde keer. Inmiddels heeft een militaire rechter hem weer zes maanden administratieve hechtenis opgelegd.
En Nasser is de enige niet. Eerder werd voor de tweede of derde keer een bestuurslid van Addameer, het feministische parlementslid Khalida Jarrar, een paar keer administratieve gevangenisstraf opgelegd. Heel kort geleden blogde ik over hert staflid van Addameer Salah Namouri, die al een jaar zonder aanklacht in administratieve detentie wordt gehouden (wat  leidde tot een wat achterlijke z ruziezoekerij van ene Keesje Maduraatje). 
Wat Ayman Nasser betreft: de arrestatie vond plaats zondag 9 september, om 2 uur 's nachts.
Een groep van tien soldaten viel het huis binnen, sloot de hele familie op in een kamer en doorzocht het huis, waarbij alle ID kaarten en alle telefoons werden afgenomen. Ze werden overigens later weer teruggegeven behalve die van Ayman. Ayman zelf en zijn twee zoons, Ameen (20) en Naji (18) werden mee naar buiten genomen waar nog eens tien soldaten stonden, voor verhoor. Na een half uur werden de zoons vrijgelaten, en mocht Ayman zijn medicatie ophalen, dag zeggen en werd hij meegenomen. 
De laatste keer dat Ayman werd opgepakt was dus in 2014, toen zat hij een jaar vast zonder dat er een aanklacht tegen hem was ingediend,. De vraag is wat er nu gaat gebeuren. Waarschijnlijk iets vergelijkbaars. Een organisatie die het opneemt voor Israels Palestijnse politieke gevangenen, daar heeft Israel namelijk een broertje aan dood.

1 opmerking:

Frank zei

Niet zeuren Hijmans, iedereen weet dat het schorem van Addameer samen werkt met de PFLP en wie Addameer zegt zegt Khalida Jarrar, lid van de PLFP en Sumoud Saadat, een terrorist en lid van Addameer om maar enkele te noemen.
Dan zijn er de antisemitische activiteiten, gebundeld onder de kop BDS.

Bijzonder, dat je altijd opkomst voor terroristen en moordenaars en hen te moeten schoonpraten

Peuter Mohammed Tamimi overleden als gevolg van een Israelische kogel

  Mohammed Tamimi De 2,5 jaar oude peuter Mohammed HaythamTamimi uit Nabi Saleh is maandag in een Israelisch ziekenhuis overleden. Hij was v...