zondag 16 september 2018

Palestijnse tiener steekt Israelische kolonist dood

Ari Fuld
Updated. Een Palestijnse tiener heeft zondag een joodse kolonist doodgestoken bij de ingang van een kleine  supermarkt bij het Gush Etzion kruispunt, vlakbij het nederzettingencluster van dezelfde naam. De gedode Israeli was de 40-jarige Ari Fuld uit de nederzetting Efrat (die behoort tot de Gush Etzion nederzettingen). Hij was lid van de noodhulptroepen van Efrat en een actieve verdediger van de huidige Israelische politiek. Fuld werd naar het Shaare Tzedek hospitaal in Jeruzalem gebracht. Daar bleek na intense en langdurige pogingen hem tot leven te wekken, dat hij al was overleden
De aanvaller was de 16-jarige (of 17-jarige, de bronnen verschillen van mening)  Khalil Jabarin uit Yatta, een stadje in het district Hebron.
Fuld achtervolgde de aanvaller na in de rug te zijn gestoken en slaagde er nog in hem neer te schieten voor hij in elkaar zakte. Aanvankelijk was gemeld dat ''een omstander'' hem neerschoot. Jabarin werd ''geneutraliseerd'' zoals dat in de Israelische pers heet, maar in dit geval betekent dat dat hij nog leeft.
Het verhaal gaat dat Jabarin zijn familie had verteld dat hij een aanslag wilde plegen bij de Ibrahimi-moskee in Hebron en dat zijn familie daarop de politie had gewaarschuwd. Die vond
hem echter niet op de aangegeven plek. Israelische militairen treffen intussen desondanks voorbereidingen om het huis van de familie Jabarin op te blazen. Israel doet dit regelmatig bij aanvallen van Palestijnen, hoewel het een oorlogsmisdaad is.
De EU-ambassadeur Emanuele Giaufret en de VN-ambasssadeur Nikolaj Mladov brachten allebei hun condoleances over aan de familie van Fuld. Dat doen ze nooit als Palestijnen worden gedood, zoals de inmiddels 188 mensen die intussen sinds maart zijn doodgeschoten in Gaza. Dit onderstreept hun vooringenomen stellingname.   

4 opmerkingen:

Frank zei

Gelukkig, was maar een kolonist
Over naar de orde van de dag.

Mr.johanyip zei

Als in dit blog toch gecensureerd wordt, misschien zou voorgaande domme opmerking dan achterwege kunnen blijven!

Abu Pessoptimist zei

Mr johanyip,
De opmerking was terecht: de man die commentaar gaf merkte op dat ik de dood van een kolonist niet dramatischer meldde dan de dood van een Palestijn. Ik neme aan dat hem dat opviel omdat Israelische kranten dat wél doen. Ik probeer echter objectiever te blijven. Los daarvan heb ik inderdaad weinig achting voor mensen die hun huizen bouwen op gestolen grond.
Dit blog censureert overigens niet meer, eigenlijk minder, dan een doorsnee krant. Moet u maar eens opletten wat bijv. de Volkskrant of de NRC haalt. Als u wilt dat alles geplaatst wordt moet u zelf een blog beginnen.

Anoniem zei

Deze man was echt walgelijk als je zo over hem leest. (De groepen waar hij mee om ging en de dingen die hij deed.) Ik ben natuurlijk een hele brave Christen, dus ik zou nooit zeggen "eigen schuld, dikke bult"... maar oh! wat heb ik er een zin in!!

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...