dinsdag 18 september 2018

Rusland geeft Israel de schuld van verongelukken vliegtuig met 15 man aan boord

(Foto Russian Times)

Rusland heeft Israel dinsdag indirect verantwoordelijk gesteld voor het verongelukken van een Russisch militair verkenningsvliegtuig, een IL-20, met 15 militairen aan boord. De Russian Times meldt dat het toestel is getroffen door een Syrische raket, die werd afgeschoten als afweer tegen een Israelische aanval. Moskou dreigde met vergelding tegen Israel dat het beschuldigde een vijandige daad te hebben uitgevoerd.
Het Russische ministerie van Defensie zei dat het toestel was neergeschoten tijdens een Israelische aanval op doelen in Syrië, en dat Rusland slechts één minuut van tevoren door Israel was gewaarschuwd. Dat bracht het Russische toestel in gevaar, doordat het geen tijd had om uit de vuurlinie weg te komen en dientengevolge was geraakt door een Syrische S-200 raket. ''We beschouwen de Israelische actie als vijandig,'' aldus het Russische ministerie van Defensie. "Als gevolg van het onverantwoordelijke optreden van Israel zijn 15 Russische militairen verongelukt.''
Reuters meldde dat het ministerie eraan toe voegde dat de Israelische F-16's het Russische toestel, dat van een hoogte van vijf kilometer aan het dalen was en zich opmaakte om te gaan landen, als dekking hadden gebruikt om hun doelen dichter te naderen. Als gevolg daarvan was het Russische toestel door de Syriërs neergeschoten.
Israels ministerie van Defensie weigerde een reactie, evenals het kantoor van de premier en het ministerie van Buitenlandse Zaken. 
Eerder maandagnacht was vanuit Syrië een serie mysterieuze aanvallen vanuit zee gemeld op doelen in de buurt van Latakia, Homs en Hama. Daarbij werden volgens het Syrische persbureau SANA tien mensen gewond, van wie acht na behandeling naar huis konden. De Syrische tv toonde beelden van het hoofdkwartier van het ''Agentschap van de Technische Industrie'' bij Latakia dat in brand stond.
Eerder diezelfde dag had het Syrian Observatory for Human Rights in Londen gemeld dat in de afgelopen maand in Syrië niet minder dan 113 Iraniërs bij Israelische luchtaanvallen zouden zijn gedood. In de afgelopen vijf maanden zouden de Israeli's met hun luchtaanvallen in Syrië 140 slachtoffers hebben gemaakt onder de Iraniërs.

Geen opmerkingen:

Hoe een fascistische regering in Israel gestalte kreeg

De nieuwe regering-Netanyahu is nog niet definitief gevormd, maar er zijn al diverse boze en ongeruste reacties van mensen die nu ineens heb...