dinsdag 18 september 2018

Israeli's slaan man dood tijdens arrestatie en doden twee mensen met beschieting in Gaza

Updated. Israelische troepen hebben in de nacht van maandag op dinsdag een Palestijnse man tijdens zijn arrestatie zodanig mishandeld dat hij als gevolg ervan overleed. Dat heeft de burgemeester van Beit Rima, het dorp bij Ramallah waar hij vandaan kwam, meegedeeld. Yazan Rimawi vertelde dat de Israeli's 's nachts het huis binnenvielen van Mohammed Zaghloul Rimawi (24) door de deur te kraken, en hem aanvielen terwijl hij nog in bed lag. Zij trokken hem de kleren van zijn lijf, sloegen hem bewusteloos en namen hem vervolgens in bewusteloze toestand mee. Een paar uur later was hij dood. Volgens de berichten werd zijn lichaam naar het forensische centrum Abu Kabir in Jaffa gezonden om de doodsoorzaak vast te stellen.
Uit Gaza werd dinsdag gemeld dat de lichamen werden gevonden van twee mensen die ten oosten van Khan Younis zijn gedood bij beschietingen.

De dode neven Abu Assi
Hun lichamen werden gevonden toen de zon opging. Ze zijn onherkenbaar verminkt en mede daardoor nog meteen geïdentificeerd. Later bleek dat het ging om Naji Jamil Abu Assi, 18, en Alaa Ziad Abu Assi, 21, uit Khan Younis. Israelische media meldden dat de beschieting was uitgevoerd omdat de Israelische militairen meenden dat zij een explosief hadden willen plaatsen bij het grenshek. Het aantal doden door Israelische beschietingen in Gaza sinds 30 maart is hiermee gekomen op 190.  

Geen opmerkingen:

Alaa Abdel Fatah heeft onze hulp nodig

Het is waarschijnlijk veel mensen ontgaan dat ik een hele tijd niets over Egypte heb geschreven. Daar waren twee redenen voor. In de eerste ...