zaterdag 8 september 2018

Tamimi's mogen van Israel niet reizen

 Vlnr Bassem, Nariman en Ahed Tamimi (Foto Mondoweiss)

Israel heeft de familie Tamimi uit Nabi Saleh verboden naar Europa te reizen waar zij zouden deelnemen an activiteiten en zouden spreken over het verzet dat zij al jaren voeren tegen het verlies van hun land en tegen de Muur. Bassem Tamimi, de vader van de tiener Ahed Tamimi heeft dat verteld aan het Turkse persbureau Anadolu.
Bassem zou vrijdag zijn vertrokken met zijn dochter Ahed en zijn vrouw zijn vrouw Nariman die beiden eind juli werden vrijgelaten na een gevangenisstraf van acht maanden, die zij kregen omdat Ahed  een soldaat een klap had gegeven, wat veel rumoer in Israel had veroorzaakt nadat het vertoond was op de Israelische televisie.
Israel heeft geen reden opgegeven voor het verbod om te reizen. Maar de enige democratie in het Midden-Oosten hoeft dat ook niet te doen. Mensen die bezet zijn hebben namelijk geen rechten en dus hoeven ze ook niet te reizen. Israel houdt trouwens de laatste tijd ook steeds meer mensen tegen die het niet eens zijn met de bezetting als ze Israel in willen reizen.

Geen opmerkingen:

Israel schiet 16-jarige neer en laat hem twee uur bloeden

Mohammed Abdullah Salah Suleiman Israelische militairen hebben vrijdag weer een 16-jarige jongen doodgeschoten.  Hij was het 15e kind dat st...