donderdag 28 oktober 2010

Israelisch tankvuur doodt Palestijn in Gaza

De 20-jarige Palestijn Jihad Sobhi Afaneh uit het Jabaliya kamp in Gaza is woensdag gedood door vuur van een Israelische tank. Volgens de Al-Quds Brigades, de gewapende arm van de Islamitische Jihad, was hij een lid van de groep.
Volgens een Israelische militaire woordvoerder werden twee verdachte personen waargenomen in de buurt van de grens. Er werd op hen geschoten en één van hen  werd geraakt.
De An-Nasser Salah-eddin Brigades, de gewapende arm van de Volksverzet comités, zeiden dat vanuit dezelfde plek werden ook drie granaten op Israel werden afgeschoten. Volgens Israel ontplofte er één op Israelische grondgebied, zonder overigens schade aan te richten.  
Eerder woensdag raakte een Palestijnse arbeider gewond toen hij werd beschoten bij het verzamelen van puin en schroot in de buurt van de Erez-grensovergang. Bij een ander incident werd een huis in Beit Hanoun getroffen door een tankgranaat. De familie was enkele meters van het huis verwijderd toen de granaat doel trof. Israel heeft een strook van 300 meter vanaf de grens tot militaire zone bestemd en opent in principe het vuur op iedereen die zich daarbinnen waagt.

Geen opmerkingen:

Israel breekt met UNRWA en velt daarmee een doodvonnis voor Noord-Gaza

  Israel heeft maandag de samenwerking met UNRWA opgezegd. Op dezelfde dag had de chef van UNRWA, Lazzarini, ook gemeld dat er al twee maand...