woensdag 27 oktober 2010

Wilders´ bondgenoten in Israel laten zien dat de fascistische Kach beweging nog volop in leven is

Itamar Ben Gvir met megafoon en links naast hem Knessetlid Michael Ben Ari (Nationale Unie), twee leden van de 'Land van Israel' beweging bij de demonstratie woensdag in Umm al Fahm. (Foto AFP).

Enkele tientallen volgelingen van Meir Kahane's destijds in Israel verboden ractistische Kach beweging hebben woensdag een betoging gehouden in de Arabische plaats Umm al Fahm in Israel, waarbij zij onder meer leuzen meedroegen tegen de door sheikh Raed Salah geleide Islamitische  Beweging. De betogers hadden een dag ervoor de 20ste sterfdag van rabbijn Kahane herdacht tijdens een bijeenkomst in een hotel in Jeruzalem die door enkele honderden mensen werd bijgewoond. 
 
Sprekers op beide bijeenkomsten waren onder meer Michael Ben Ari, parlementslid van de Nationale Unie, een partij waar Geert Wilders banden mee onderhoudt via onder meer Ben Ari's partijgenoot Arieh Eldad, en de ultra-rechtse kolonisten-activisten Itamar Ben Gvir en Baruch Marzel. Ben Ari riep in Umm el Fahm dat de Islamitische Beweging niets anders is dan een tak van Al-Qaeda. Tijdens de bijeenkomst in Jeruzalem In Jeruzalem werden  ook  films vertoond van toespraken van Kahane, die destijds krachtig pleitte voor de verdrijving van alle Arabieren uit heel 'Eretz Israel' (dus Israel plus de bezette gebieden). Steeds als hij in die gefilmde toespraken uitriep: 'De Arabieren eruit', werd er hard geklapt en gejuicht. 
Bij de demosntratie in Umm el Fahm  waren  honderden Isarelische Palestijnen uitgerukt voor een tegendemonstratie. De politie, die met 1500 man was uitgerukt,  trad hard op tegen de Palestijnen. Acht van hen werden gearresteerd omdat zij stenen zouden hebben gegooid en 15 mensen raakten gewond, onder wie de parlementsleden Hanin Zoabi (Balad), en Afu Aghbariah (Hadash).
Ter gelegenheid van Kahane's 20ste sterfdag werd ook een nieuwe strip gepubliceerd, die zowel in druk is verschenen als op de website Israel News Network, een met de kolonisten verbonden nieuwssite, is te vinden. De strip,waarvan hieronder het voorblad, is duidelijk bedoeld om de kolonistenkinderen vertrouwd te maken met het racistische gedachtegoed van Kahane. De volledige strip - met Engelse vertaling is te vinden op mijn Engelstalige zusterblog. Hij staat onder uitgebreidere verslagen van de  racistische betoging in Umm al Fahm en de bijeenkomst in Jeruzalem.  onder de kop Kahane´s fascist Kach movement is still very much alive in Israel (1), (2) en (3).   
'Baal HaNes, de man die wonderen verrichtte'.

Geen opmerkingen:

Shana Tova,

Wie het viert wens ik een goed joods Nieuwjaar 5781 toe met veel inhoud  // I wish everyone who celebrates it a good and meaningful Jewish N...