woensdag 20 oktober 2010

Kolonisten stichten brand in meisjesschool bij Nablus

Brandende akkers nabij Nablus

De opslagplaats van een meisjesschool in het district As-Sawiya van Nablus is woensdagmorgen afgebrand
als onderdeel van de zogenoemde 'prijskaart-politiek' van kolonisten die tegen de bouwstop en andere maatregelen van de Israelische regering zijn. De schoonmaakster merkte woensdagochtend dat het slot was gebroken van de school, en dat op de muren in het Hebreeuws was geschrevene 'groeten vanuit de heuvels'.
Doordat de brand niet was overgeslagen naar de school zelf, bleef de schade bleef beperkt tot de opslag  waarin meubels en sportuitrusting lagen.
Het was niet de eerste aanval op de school, volgens directrice Maysoun Sawalha. De school was al vaker doelwit geweest, het laatst een jaar geleden toen kolonisten een lokaal binnendrongen en er scherpe munitie en traangas afvuurden.  
Een Israelische militaire woordvoerder zei dat een klacht was ontvangen en dat de Israelische Civil Adminitration contact had opgenomen met de Palestijnse Autoriteiten. De brandstichting kwam nadat boeren in de omgeving van Nablus meermalen hebben geklaagd over brandstichting op hun hun land door kolonisten uit nederzettingen op de naburige heuvels, sinds deze maand de olijfoorgst is begonnen. Twee weken geleden stichtten kolonisten brand in de moskee in het dorpje Al-Fajjar bij Bethlehem, waarbij onder meer veel exemplaren van de Koran verloren ging

Geen opmerkingen:

Israelische militairen schieten jonge moeder dood in Jenin

De begrafenis van Dalia Samoudi (Foto via Twitter)   Een jonge Palestijnse vrouw is vrijdagmiddag bezweken aan een schotwond die zij die mor...