donderdag 7 februari 2013

De 'wekservice' van het Israelische leger


De Israelische site YNet (behorend bij Yediot Ahronot) heeft een video geplaatst waarin te zien - en vooral te horen - is hoe Israelische militairen het Palestijnse dorp 'Urif  (13 kilometer ten zuiden van  Nablus) uit de slaap houden. Stun granaten. getoeter, geschreeuw, sirenegehuil, het werd allemaal gedaan en in het holst van de nacht. De opname scheen op sociale netwerken te circuleren. Volgens de krant deden soldaten die in de buurt van Nablus gestationeerd waren dit met grote regelmaat. Volgens YNet heeft het leger ze disciplinair gestraft. De vraag - die niet wordt gesteld - is in hoeverre dit soort incidenten incident zijn of juist representatief voor het gedrag van het leger. Niet zo lang geleden was er een klein schandaaltje over het opduiken van een video waarin soldaten in alle vroegte in het centrum van Hebron aan het dansen waren op keiharde muziek.       

16 opmerkingen:

Unknown zei

Spreuken 27,14

Wie zijn naaste in de vroege morgen op luidruchtige wijze groet, het wordt hem als een vloek aangerekend.

Een 'goedemorgen' combineren met harde knallen op een willekeurige dag. Ik dacht dat ik op ouderjaarsavond wat te klagen had, maar dit is vele malen erger en de inwoners zullen geen website hebben waar ze hun klachten kunnen uiten laat staan dat er iemand is die de overlastveroorzakers aan wil pakken.

Anoniem zei

Als het kouder en vervelend gaat worden zitten die militairen liever op de basis 'achter de wacht' met een kacheltje. De disciplinaire straffen van de zionisten brigade kennen we wel.

mevr. van Puffelen zei

In Nederland krijgen we ook al steeds meer herrieschopperij vanuit moskeeën. Het kattegejank dat oproep tot gebed moet heten. De moslims hebben volledig schijt aan de mening van de Nederlanders.

Anoniem zei

Ik mag van geluk spreken dat ik me niet in bezet Palestina bevind, ik vind het al irritant dat dat luidruchtige filmpje steeds uit zichzelf begint te spelen als ik uw website bezoek.

Abu Pessoptimist zei

U kunt het uitzetten......

Abu Pessoptimist zei

Ach, mevrouw van Puffelen, wat dacht u van all die ellendige kerkklokken die schijt hebben aan de mening van (andersdenkende) Nederlanders?

mevr. van Puffelen zei

Daarom ga ik binnenkort met een versterker tijdens het gebed van onze moslimvrinden door de brievenbus van de moskee schreeuwen dat de profeet mohammed een pedo en massamoordenaar was , hetgeen historisch geheel juist is.

Abu Pessoptimist zei

Mevr. v.P., u doet maar. Blijkbaar lijkt het u wel iets om het wangedrag te kopiëren van de Israelische militairen op de video hierboven?

Gennadi zei

Ach, mevrouw van Puffelen, wat dacht u van all die ellendige kerkklokken die schijt hebben aan de mening van (andersdenkende) Nederlanders?

Klopt maar de kerkklokken zijn niet te horen in de moslimlanden. Dat is en blijft de kern van alle problemen. Tolerantie geldt voor iedereen.

anja zei

Wat een kutherrie, het lijken wel moslims die van hun minaret af zitten te janken.

Abu Pessoptimist zei

Geen kerkklokken in moslimlanden, Gennadi? War een onzin. Je bent er zeker nog nooit geweest?

Abu Pessoptimist zei

O ja? Ooit meegemaakt dat moslims in het holst van de nacht vanaf hun minaret stungrenades afschieten of sirenes laten loeien, anja?
(anja?!? Moet ik maar weer censuur gaan toepassen?).

Feng zei

>>Moet ik maar weer censuur gaan toepassen?

De van de pot gerukte IDFers herrie, lijkt me genoeg.

Gennadi zei

Ik bedoel natuurlijk streng islamitische landen zoals Saudi Arabie, Koeweit, Iran, Tunesie. Jammer genoeg gaan Egypte en Syrië dezelfde kant op.

Abu Pessoptimist zei

Gennadi, de feiten:
Het enige islamitische land dat geen kerken toelaat is Saudi-Arabië. (Privé kerken, kerkdiensten thuis) zijn wel geoorloofd.
In Koeweit is 10% van de inwoners christen. Er is een kathedraal in Kuwait City en er zijn meerdere kerken.
Iran heeft een bevolking van enkele honderdduizenden Armeniërs (die ook wijn en drank mogen maken en verkopen). De tweede christelijke groep in grootte is die van de Assyriërs. Er zijn honderden kerken.
Tunesië heeft een kleine christelijke minderheid. Er zijn enkele kerken.
Wat Syrië en Egypte betreft, beide met christelijke minderheden van zo'n 10%, laat je daarover niets wijsmaken. In Egypte speelt het probleem van gelijkberechtiging en soms discriminatie op lokaal niveau, in Syrië heeft een groot deel van de christelijke minderheid (helaas) haar hoop gevestigd op het huidige Alawitische minderheidsregime van Bashar Assad. Maar het is belachelijk om te veronderstellen dat in die landen een minderheid die honderden jaren zo'n grote rol heeft gespeeld (alleen al in cultureel opzicht)naar de marge zou worden gedrukt.

Unknown zei

De Marokkaanse situatie kan hierbij niet achterblijven:

In Marokko zijn diverse kerken gebouwd door de Spanjaarden en de Fransen.

In Rabat bezocht ik een engelstalige protestantse gemeente. Deze houdt extra vroeg diensten (vanaf 9.00) omdat de franstalige diensten om 11.00 beginnen. Diverse malen hebben buurtbewoners geklaagd over de gemeentezang. Waar ik als niet-moslim een zachte gebedsoproep hoorde van nog geen 5 minuten (waar ik 9 van de 10 keer doorheen sliep), kregen de moslims een uur lang christelijke zang voor hun kiezen. De echte geluidoverlastveroorzakers waren de christen-expats.

Shana Tova,

Wie het viert wens ik een goed joods Nieuwjaar 5781 toe met veel inhoud  // I wish everyone who celebrates it a good and meaningful Jewish N...