dinsdag 12 februari 2013

Israel verricht opnieuw golf arrestaties van Palestijnen met banden met Hamas


De registratie van kiezers in Gaza-stad begon eerder deze maan. (Xinhua/Wissam Nasser). 

Israel heeft maandag een nieuwe golf arrestaties op de Westoever verricht van mensen die banden hebben met Hamas, zo hebben bronnen binnen Hamas en lokale bronnen gemeld.
In Tulkarem werd de leider van Hamas Rafat Jamil Nasif (45) opgepakt tijdens een inval in zijn huis. Ook werden in Tulkarem studenten van de Khadouri universiteit aangehouden, evenals de zoon van de plaatselijke Imam.
In Nablus werd de islamistische studentenleider Muthanna Jamil Eshtayeh en de studenten Osama Khalid Yamin en Walid Jamal Asida van de plaatselijke An-Najah universiteit meegenomen. In dorpen bij Nablus werden Mousa Ahmad Yamin and Abed al-Ghani Ayesh Samara ingerekend.
In het Qalandiya vluchtelingenkamp bij Ramallah werden vier mannen aangehouden, onder wie twee ex-gevangenen.
In Hebron werden twee studenten gearresteerd.
Een woordvoerder van het Israelische leger zei dat 13 mensen waren opgepakt, van wie vier in Nablus, vijf in Tulkarem, drie in Bethlehem en één in Hebron. Een andere militaire woordvoerder zei dat negen met Hamas verbonden mensen waren opgepakt. De nieuwe arrestatiegolf volgt op een vergelijkbare reeks arrestaties van een week eerder. Toen werden ruim 20 mensen opgepakt. De arrestaties hebben waarschijnlijk te maken met het feit dat in Gaza begonnen is met de registratie van kiezers als eerste stap op weg naar het organiseren van algemene verkiezingen in Gaza en de Westoever. Israel dat zichzelf altijd de enige democratie in het Midden-Oosten noemt, is niet gecharmeerd van het idee dat ook de Palestijnen hun bestuur op democratische wijze kiezen.

10 opmerkingen:

Esther zei

Israël houdt niet van Jodenmoordenaars. Je dient je wel aan de feiten te houden en niet er op los fantaseren. Bovendien heeft dat uitschot hun plek in de Gazastrook.

Jessy zei

Esther, je doet je naam eer aan. Fantaseren is jouw sterkste kant, de feiten doen er voor jou niet toe. Je bent in mijn ogen geen haar beter als diegene die jij voor jodenmoordenaars uitmaakt, jij bent van hetzelfde uitschot. Erger nog je van haat vervulde persoonlijkheid laat je blind en doof zijn voor het leed, en de moorden die het israelische regiem dagelijks plegen op de Palestijnen.
Israel wil helemaal geen vrede in die regio.
Het huidige zionisme is de vertegenwoordiger van agressie door het gebruik van kracht en de grondtoon ervan is, te nemen wat ze willen, met een voorbijgaan van andere mensen of hun onvervreemdbare rechten. De bedreiging van de vrijheid van de wereld in onze tijd ligt in de slinkse en leugenachtige kruiperijen van het zionisme Daarbij zijn ze een gevaar voor de wereldvrede en is tot mislukking gedoemd. De vrijheid van de menselijke geest, de vrijheid van denken, regeren en aanbidden,zoals het innerlijk menselijke instinctieve verlangen dat ingeeft, onder invloed over de vereiste vorm van regeren of goddienst zijn de rechtmatige rechten van de mensheid.
Ester ik schrijf zionisme dat maakt mij niet tot een jodenhater of liever gezegd tot een mensenhater.
Ik verafschuw de agressie van het zionisme .

Gennadi zei

Rustig Jessy, rustig. De zenuwcellen herstellen zich nooit.

'De vrijheid van de menselijke geest' is natuurlijk alom vertegenwoordig bij uw vrienden van Hamas, Hezbollah, Al-Qaeda, Iran ezv ezv. Geen reden voor paniek dus.

Anoniem zei

Ik ben "Breaking the Silence" aan het lezen. Van mensen die in het 'meest morele leger ter wereld' gediend hebben en die een boekje open gedaan hebben over de misdragingen van dat leger. Ik moet het gergeld wegleggen omdat ik zo kwaad word, omdat zij maar tekeer mogen gaan en er nooit wat van gezegd wordt. Schandalig. Het IDF doet niks onder voor Hamas. Ze zijn misschien nog wel een graatje erger. Met die kolonisten erbij. Ze denken dat ze het volk van God zijn. Het is eerder het volk van de duivel.
Corrie

Jessy zei

Gennadi.
Ben de rust zelve. Zenuwcellen kunnen zich wel herstellen. Nooit van gehoord?

Begrijpelijk lezen is ook niet je sterkste kant.
De vrijheid van de menselijke geest is niet alleen alomtegenwoordig bij hen die je mijn vrienden noemt maar is in elk mens "geplant". Zelf jij heb die vrijheid dat instinctieve verlangen dat onder invloed staat van de vorm die jij kiest. Ook al aanbid je instictief nog steeds ‘de stier of het kalf’ Dat geeft je eigen punt in je evolutie aan.

Klaas zei

Ik verbaas me vaak over de imbeciele commentaren van sommige mensen die zichzelf vermoedelijk pro-israel noemen. Een slechtere reclame voor Israel en de zionisten is nauwelijks voor te stellen.

Gennadi zei

Zelfs ik? Wat lief!!!
En inderdaad de zenuwcellen kunnen zich herstellen. Ik wist het niet. Het is ook niet mijn gebied.
Het was zelfs eerste ALS patient met succes behandelt:

Ongekend medisch wonder uit Israël: Eerste genezen ALS-patiënt is Mir Rosh Jesjiva.

Antisemiet die een paar filosofische boeken heeft gelezen (maar niet helemaal goed begrepen) blijft nog steeds gewoon een antisemiet.

Abu Pessoptimist zei

Het stukje waar deze commentaren onder staan ging over arrestaties van aanhangers van Hamas, nu er een begin wordt gemaakt met het registreren van kiezers voor verkiezingen die hopelijk ooit komen. Ik vrees dat de commentaren daar nauwelijks meer mee te maken hebben. Wat Esther schrijft kan ik niet serieus nemen, maar Jessy maakt zich er kwaad over (misschien te kwaad) en Gennadi maakt Jessy vervolgens zwart door haar te associëren met Hezbollah, Hamas, Iran, en al-Qaeda. Niet verheffend.
Ik zet er dus nu een punt achter. Maar wie nog wat over het onderwerp zelf te berde wil brengen is welkom.

Feng zei

Volgens mij heeft waar Dries van Agt zich over verwondert en aandacht voor vraagt inderdaad meer te maken met het onderwerp dan wat er op de vismarkt van de ene kraam naar de andere wordt geroepen.

http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/19538_hongeren_naar_gerechtigheid/

Jaap Hamburger, Broek in Waterland zei

"Ik vrees dat de commentaren daar nauwelijks meer mee te maken hebben."

Dat is een understatement Abu....en dat is precies de bedoeling van lieden als 'Esther' en 'Gennadi', die altijd zo dapper hun identiteit verborgen houden...Het mag overal over gaan, zolang het maar nergens over gaat.

Israelische militairen schieten jonge moeder dood in Jenin

De begrafenis van Dalia Samoudi (Foto via Twitter)   Een jonge Palestijnse vrouw is vrijdagmiddag bezweken aan een schotwond die zij die mor...