donderdag 21 februari 2013

Kolonisten Esh Kodesh hervatten hun vendetta tegen dorpje Qusra en vernielen zes auto's

IMG_5406-448x300 Beeld van de clashes in januari. Brandjes op het land, pogingen om de Palestijnen te verhinderen met hun tractors aan het werk te gaan. De foto is van Rabbis for Human Rights.

Gewapende kolonisten hebben in de nacht  van woensdag op donderdag zes auto's in brand gestoken van inwoners van het Palestijnse dorpje Qusra bij Nablus, meldt het Palestijnse persbureau Ma'an. Volgens Ghassan Daghlas, die voor de Palestijnse Autoriteit de activiteiten van kolonisten in het noorden van de Westoever bijhoudt, ging het om enkele tientallen kolonisten uit de nederzetting Esh Kodesh.  Zij gingen het dorp schietend binnen en staken auto's in brand van Raed Musbah, Abed Taher, Yousef Odeh, Yasser Abu Rida, en Nashat Fawzi, aldus Daghlas. Ma'an.
Inwoners van Qusra probeerden de kolonisten tegen te houden. Daarop kwam een flinke hoeveelheid  Israelische militairen het dorp binnen die zich richtten tegen de Palestijnen. Een Israelische militaire woordvoerster kon tegenover Ma'an alleen bevestigen dat er donderdagochtend militaire eenheden in Qusra waren.
Ook in januari was er herhaaldelijk sprake van vernielingen, bedreigingen en geweld uitgevoerd door kolonisten van Esh Kodesh. De reden is dat het Israelische leger Palestijnen toestemming had gegeven land te bewerken dat volgens het Israelische hooggerechtshof ten onrechte in bezit was genomen door deze nederzetting. Vooral het dorpje Qusra was het slachtoffer van de wraak van Esh Kodesh.  De kolonisten probeerden met het organiseren van picnics de Palestijnen te verhinderen hun land te bewerken, er werden tot twee keer toe grote aantallen olijfbomen vernield (in totaal zo'n 400), en er waren rellen, waarbij waarbij de kolonisten onder meer het vuur openden. De 26-jarige Samer Masameer werd daarbij door een kogel in een been getroffen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Abu, misschien weet je het nog niet maar missing peace komt op uitnodiging van kamerlid van Roon naar de tweedekamer .Op 13 maart mogen zij de waarheid vertellen want de Nl media is vooringenomen en verteld de waarheid niet. Misschien kun je komen.
gr. jose

Tenminste 15 kinderen in Noord-Gaza gestorven als gevolg van ondervoeding

Een dropping Tenminste 15 kinderen zijn  de afgelopen dagen overleden in het Kamal al-Adwan ziekenhuis in Gaza-stad als gevolg van uitdrogin...