zondag 11 december 2016

At least 25 killed in explosion near St Marc Cathedral in Cairo

At least 25 people were reported killed and 31 injured after an explosion near the Coptic Cathedral in  Cairo's Abbassiya district early Sunday morning, Minister of Health Ahmed Emad told CBC Extra satellite channel.
The Coptic Church's official spokesperson Rev Paul Halim told Al-Ahram Arabic that the explosion took place in the small church of St Peter and St Paul (El-Botroseya), attached to the Coptic Cathedral.
The Coptic Church's official spokesperson Rev Paul Halim told Al-Ahram Arabic that the explosion took place in the small church of St Peter and St Paul (El-Botroseya), attached to the Coptic Cathedral. A security source told the Middle East News Agency (MENA) that the explosion was caused by a 12 kilogramme TNT bomb.

This is the third explosion this week. On Friday, an explosion killed six policemen and injured three others in Giza's Haram district and another occurred in Kafr El-Sheikh international road, killing one civilian and injuring three policemen.
There have been several minor attacks on churches following the dispersal of the Rabaa Al-Adawyia sit-in protesting the overthrow of Islamist former president Mohamed Morsi, who hails from the Muslim Brotherhood.The worst attack against Copts in Egypt was in 2011 when 23 people were killed in an explosion at the Two Saints Church in Alexandria.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Verschrikkelijk!! Ik las overigens al dat Sisi de schuld op de Moslim Broederschap wil schuiven.

Frank zei

De religie van de vrede sloeg weer toe

Abu Pessoptimist zei

Frank,
Nee dan het christelijke Westen, Hoeveel doden waren er ook weer in WO II? Zestig miljoen?

Elisabeth zei

Moslimhaters zijn wel vaker een beetje kort van memorie. Ik weet nog hoe protestanten en katholieken in Ierland elkaar uitmoordden, en hoe katholieke en orthodoxe christenen op de Balkan elkaar (en moslims) uitmoordden, en hoe goed-katholieke generaals in Guatemala een genocidale moordcampagne tegen de Indianen uitvoerden. Islamitisch terrorisme bestond toen nog helemaal niet.

Anoniem zei


Moslims moorden al 1400+ jaren, dat is uniek en de teller tikt door. 80 miljoen Hindoes vermoord door moslims en op de Balkan deden zij ijverig mee met de nazi's, ook geen christenen en de sovjets waren dat evenmin en dan had ik het nog niet over slachters als Mao, Pol Pot, Castro, Guevara en niet te vergeten Tanja Nijmeijer, toch goed voor 220.000 doden. Ik kan mij dan ook niet onttrekken van het feit dat socialisten en moslims een wedstrijd aan het spelen zij wie het meest kan moorden.

Overigens zie ik nergens christenen aanslagen plegen, anderen opblazen.

@Elisabeth
Laat nou het Ierse conflict een koloniaal conflict zijn en geen religieus conflict.

Abu Pessoptimist zei

Anoniem,
Om te beginnen dit is het laatste dat ik van je doorlaat zonder dat ik een naam en een emailadres heb.
Het is een leuke manier van definiëren, het Noordierse conflict als koloniaal conflict. Op die manier was de bloedige scheiding tussen India en Pakistan (moorden aan beide kanten overigens) ook een koloniaal conflict. Net zoals de conflicten waar Guevara en Tanja Nijmeijer bij waren betrokken. Verder laat je weg dat de katholieke Kroaten aan de kant van Hitler stonden, dat hetzelfde gold voor de Pijlkruisers in Hongarije en hun vrienden in Roemenië, of de kozakken in de Ukraine. Allemaal christenen. Net als de Serviërs in hun oorlog in Bosnië en Kosovo. Je laat weg de 30 jarige oorlog, de 80 jarige oorlog, de veldtochten van Napoleon en nog vele vele andere jaren van bloedige Europese, christelijke geschiedenis. Geschiedenis in een tijd waarin de moslims (het Turkse rijk van de Ottomanen) zich heel wat rustiger opstelden (afgezien van wat oorlog in de zestiende eeuw dei was uitgelokt door de Venetianen, Fransen en de paus). Wat jij doet is tendentieuze geschiedvervalsing. Zeg maar racistische geschiedvervalsing, waarbij je ook nog even de uiterst bloedige onderwerping in de 19e eeuw van Algerije door de Franse christenen, de kolonialistische machinaties en overheersing van bijna de hele rest van het Midden Oosten door de Britten, en de verjaging van een kleine 800.000 Palestijnen door Israel weglaat. Over kolonialisme gesproken. Maar nee, de moslims. Die waren 1400 jaar pas bloedig bezig.....

Elisabeth zei


Beetje zielig, anoniem, dat je er wel een koloniale achtergrond bij haalt als je christelijke moordpartijen wilt wegwassen, maar onze koloniale agressie tegen vrijwel alle moslimlanden (en bijvoorbeeld de koloniale achtergrond van de stichting van Israel) niet meerekent. Zeker omdat het geen socialisten waren die dat deden, he? Geef maar toe...

Frank zei

Het probleem met jullie beiden is dat jullie menen dat moslims het recht hebben te moorden want jullie komen met kinderachtige excuses die niets met de slachtingen begaan door moslims te maken hebben. Geen christen die anderen in de straten van Europa afslacht of in het MO om de eenvoudige reden dat dit niets met het evangelie heeft te maken.
Slachten moslims christenen af, geen socialist die het interesseert of men komt met verhalen aanzetten 'dat deden christenen ook'.
Niet dat ik er van opkijk want jullie doen het ook als Hamas weer eens meent oorlog te moeten voeren met Israël. Dan bestaan jullie het om doden tegenover elkaar af te wegen. 'Het zijn wel erg weinig aan de kant van Israël.'

Je dient je schoolgeld terug te vragen, Elisabeth, of je eerst beter te informeren.
Over Israël weet je dus ook niets omdat je het over kolonisering hebt. Dat krijg je als je fake berichten accepteert en rondstrooit. Uiteindelijk geloof je er zelf in als die een tijd rouleren. Overigens, de eerste zionisten waren ook nog eens socialisten en kochten het land. Weet je dus ook niet.

Abu Pessoptimist zei

Frank,
Sommige opmerkingen zijn zo dom of ernaast dat het zinloos is erop in te gaan. Ik zal me daarom beperken tot je laatste alinea over dat de eerste zionisten socialisten waren en het land kochten. Het land? In 1947, net voor de stichting van de staat, had de yishuv (de zionisten) minder dan zes procent van alle grond in Palestina gekocht. En waren die eerste zionisten socialisten? De eerste die land kocht op de plek waar nu Tel Aviv staat was een Nederlander, toevallig een volle neef van mijn grootvader. Het was Jacobus Kann, directeur van de Bank Lissa & Kann. Wat denk je, was hij een socialist, die bankdirecteur??

Elisabeth zei

Ik ben zelf een Christen en ik deel je obsessie met Moslims en socialisten niet. Het zou mooi zijn als Christenen zich aan het evangelie hielden na dat meer dan 2000 jaar vrijwel niet te hebben gedaan. Het ideaal van de eigen religie vergelijken met de realiteit van een andere religie is meer dan oppervlakkig, Frank.
Ik zal het maar eens duidelijk zeggen (vol Christelijke naastenliefde uiteraard): Je bent bevooroordeeld en agressief, en je ben niet in staat de balk in je eigen oog te zien.

Frank zeiIk zei toch dat je niets van Degania Alef afweet. Dat was in 1909 en dus heel wat eerder dan 1947. Overigens klopt jouw 6% nog niet eens en bovendien heb jij weer niets te maken met de Peel Commissie. Ja, zo heb jij natuurlijk altijd gelijk. gewoon niets te maken willen hebben met feiten.
Kijk eens aan, gekocht en dus niet gestolen, net als vlak daarna in 1909 toen grond gekocht werd op de plek waar nu Tel Aviv staat. En ja, Kann was een socialist want hij hielp mee aan de oprichting van de Nederlandse Zionistenbond en die was, raad eens, socialistisch wat eens overduidelijk werd toen Poale Zion zich aansloot met Sam de Wolff, toch echt een marxist
Toch bijzonder dat je het nu eens niet hebt over gestolen. Nou nog de internationale verdragen en niet jouw gefantaseerde van Arabieren en wij vinden elkaar nog eens.

@Elisabeth

Moslims hebben nog nooit iets ander gebracht dan dood en verderf, tenzij je Syrië voor Utopia aanziet. Dat kan. Moslims in Japan? Terreur en vernielingen en dat is de reden waarom men dat volk niet wil. Birma, zelfde laken een pak. Zweden bestaat de facto niet meer met zijn moslimterreur. Dat krijg je als je toegeeft.

Abu Pessoptimist zei

Frank,
Leuk dat je me les geeft over mijn eigen familie, maar ik krijg en beetje genoeg van je fact free'e beschouwingen en gezeur over alle dingen waar ik volgens jou niets van af weet, om nog maar te zwijgen over je aanvallen vanaf de heup op andere bezoekers hier. Ik laat je dus niet meer door, tenzij ik de volgende keer een emailadres van je krijg.

Hamas en Fatah sluiten met 12 andere fracties een akkoord over een interim-regering

 Veertien Palestijnse groeperingen hebben in Beijing een akkoord gesloten dat mikt op het vestigen van een gezamenlijke regering die na aflo...