zondag 18 december 2016

Israels grenspolitie doodt 19 jarige

Israelische politiemannen hebben zondagmorgen vroeg een 19-jarige Palestijn doodgeschoten in het dorp Beit Rima, in het gebied Ramallah,  zo meldden mensen ter plaatse en Palestijnse medische bronnen aan Ma'an News.
Het Palestijnse ministerie van Gezondheid identificeerde hem als Ahmad Hazim Ata al-Rimawi.
Hij werd met scherp in de borst geschoten tijdens onlusten in het dorp, waarbij grenspolitieeenheden werden bekogeld met stenen.

Een van de politiemannen zou gewond zijn geraakt. Bij aankomst in het Yasser Arafat ziekenhuis in Salfit bleek Rimawi te zijn overleden. Al-Rimawi's vader, Hazim Ata al-Rimawi, was drie maanden geleden vrijgelaten uit een Israelische gevangenis na een straf van 15 jaar.  
Al-Rimawi was het 244ste Palestijnse slachtoffer sinds oktober verleden jaar. Hij was de 66ste daarvan die werd gedood tijdens onlusten of razzia's van leger of politie.

1 opmerking:

Elisabeth zei

"Hij werd met scherp in de borst geschoten tijdens onlusten in het dorp, waarbij grenspolitieeenheden werden bekogeld met stenen."

Laat die zin eens even goed tot je doordringen.

En stel je de slachtingen voor tijdens de krakersrellen in de jaren '80 als Nederland als reactie op stenengooien met scherp op de borst schieten een normale reactie had gevonden.

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...