vrijdag 13 september 2024

"Hezbollah trof basis van eenheid 8200 en doodde 22 man''

 

De Arabische newssite Mayadeen heeft donderdag gemeld dat de aanval die Hezbollah uitvoerde om de moord op hun commandant Fuad Shukr te wreken, hun zogenaamde ''Arbaeen'' operatie, uiterst succesvol was verlopen. Zich baserend op ''Europese veiligheidsbronnen'' meldde Mayadeen dat er 22 doden waren gevallen en 74 gewonden. Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah had op 25 augustus gemeld dat het Hezbollah was gelukt tijdens de ''Arbaeen'' operatie de Israelische lichtverdediging te omzeilen en dat zes drones de basis Gilot van eenheid 8200, een elektonische veiligeids- en communicatie dienst. ten noorden van Tel Aviv hadden getroffen. 

Israel ontkende. Het startte met 100 vliegtuigen een uitgebreide serie luchtaanvallen en claimde dat het honderden raketlanceerinstallaties had uitgeschakeld en een grootschalige aanval van Hezbollah had voorkomen. Niettemin hield Hezbollah vol dat het succesvol drones en honderden raketten had gelanceerd Donderdag kon Mayadeen melden dat dat had geresulteerd in 22 doden en 74 gewonden onder de  leden van eenheid 8200. Israel had de basis enkel uren nadat dit was gebeurd volledig afgesloten met een cordon van kilometers breed, waarin niemand zich kon vertonen. Mayadeen had echter vernomen dat - ondanks de stilte die Israel in acht had genomen - de operatie volledig succesvol was verlopen. 

Het ander doelwit van Hezbollah was de luchtverdedigingsbasis Ein Shamr op 40 kilometer van Tel Aviv die volgens Nasrallah ook door een aantal drones was getroffen. De commandant van eenheid 8200, brigade-generaal Yossi Sariel trad donderdag af. Volgens de Israelische pers had het met de gebrekkige nieuwsgaring rond 7 oktober te maken. De site van het Iraanse persbureau Irna meldde het aftreden, en scheen te twijfelen. 

Geen opmerkingen:

Ontploffende piepers maken duizenden gewonden onder Hezbollah-leden en doden er negen

Drukte bij een ziekenhuis in Beirout  Israel heeft een  nieuwe criminele truc uitgevonden, zo mogen we tenminste veronderstellen:  ontploffe...