vrijdag 20 september 2024

Invasie in Qabatiya maakte geen drie maar zeven slachtoffers


Het Israelische offensief  tegen Qabatiya, ten zuiden van Jenin, heeft niet drie doden opgeleverd, zoals eerder gemeld. Het was een zware aanval die uiteindelijk tien uur heeft geduurd en waarbij zeven mensen werden vermoord. Er waren 11 gewonden. Verder werd er - volgens een intussen beproefd recept - zware schade aan de infrastructuur en wegen aangericht door bulldozers. Tenslotte trok het veel aandacht dat de drie doden. die ik gisteren meldde, van het hoge dak waar ze lagen, door de Israeli's werden afgegooid. Meerdere mensen maakten er opnamen van die wijd en zijd werden verspreid. Het Israelische leger gaf als commentaar dat dit inging tegen de Israelische regels. De Palestijnen zeiden echter dat ze niet verbaasd waren, want dit was de gebruikelijke manier waarop Israel omging met dode Palestijnen. Het huis werd later verwoest.

Behalve de drie op het dak werd een jonge man, Shadi Zakarneh, dood aangetroffen in een huis dat eerst was omsingeld en later gebombardeerd. Verder werden twee jongeren vermoord door een aanslag met een drone op een auto bij een café complex. Een andere jongeman en een kind werden gewond bij deze aanslag. Medische teams meldden later nog een slachtoffer van de Israelische inval te hebben  gevonden, evenals tien gewonden, waaronder twee die waren overreden door een militair voertuig, De namen van de slachtoffers waren Mohammed Khalid Abu Rob, Omar Hamza Au Rob, Ahmd Maher Zakarrneh, Mustafa Feisal Zakarneh, Fadi Joudat Hanaysheh, Mohammed Omar Kmeil, en Shadi Sami Zakarneh.  Het aantal doden door Israelisch toedoen op de Westoever sinds 7 oktober is gestegen tot 714.

In Gaza gaat het zinloze slachten van mensen intussen door. In Gaza werden zes mensen gedood, in Nuseirat negen en twee overleden als gevolg van eerder opgelopen verwondingen. Eerder waren er enkele tientallen slachtoffers. Onder hen waren overigens ook vier Israeli's die, zoals Israel woensdag meldde,  werden gedood in een huis waarin een boobytrap was aangebracht. In Libanon werd een Hezbollah-lid gedood door Israelische beschietingen, en in Syrië werd een man in aan auto geliquideerd door Israel. Israel kreeg een lading van 150 raketten te verduren als antwoord op hevige beschietingen en bombardementen. In Gaza verliezen de mensen intussen de hoop dat er ooit een staakt-het-vuren komt, ze vrezen dat het vermoorden van families tot in het oneindige zal doorgaan. En dat terwijl er vrijwel geen eten meer binnenkomt en de ziekenhuizen die nog werken intussen ongeveer door hun materiaal heen zijn om leven te redden of operaties te verrichten. 

Geen opmerkingen:

Israel bombardeert een tiental Hezbollah-commandanten en zet de deur open naar een volledige oorlog

  Israel heeft de deur opengezet naar een oorlog met Hezbollah nadat het vrijdag een luchtaanval heeft uitgevoerd op een gebouw in Dahiye, d...