maandag 16 september 2013

Israel sloopt Bedoeïenendorpje in het noorden van de Jordaanvallei


 De foto toont de vernieling van Al-Mayta, een plaatsje vlakbij het nu vernielde Makhoul, waarbij op 20 januari 2013 187 mensen dakloos werden. (Activestills.org)   

Het Israelische leger heeft maandagmorgen vroeg een Bedoeïenendorpje vernield bij de plaats Al-Maleh in de vallei van de Jordaan (op de Westoever). Van het dorpje dat bekend staat onder de naam Makhoul werden alle tenten, schuren voor dieren en andere bouwsels omvergehaald. Daarbij werden de 120 mensen dakloos. Volgens Aref Daraghme, de burgemeester van Al-Maleh waartoe Makhoul behoort, waren de inwoners niet vooraf gewaarschuwd.
Het was overigens niet de eerste keer dat Makhoul werd gesloopt. Israel is bezig aan een systematische campagne om de Bedoeïenen uit de omgeving van Al-Maleh, dat ligt in de burt van Tubas, te verdrijven. In januari werden meerdere sloopacties uitgevoerd in dorpjes die tot Al-Maleh behoren. En het afgelopen jaar heeft het Israelisch leger de ongeveer 1000 inwoners van Al-Maleh en omgeving tot drie keer toe opdracht gegeven om voor een tijdje te vertrekken om het Israelische leger de gelegenheid te geven in het gebied met scherpe munitie te oefenen. Dat gebeurde in november 2012, en januari en mei 2013. 
In de buurt van Al-Maleh is een Israelische legerbasis gevestigd.

Geen opmerkingen:

Israeli's schieten ditmaal een 14-jarige dood

Ziad Ghoneim  De Israeli's hebben vrijdag opnieuw een Palestijn gedood, een 14-jarige dit keer.  Zaid Mohammed Ghoneim raakte verschrikt...