woensdag 10 september 2014

Israelische leger schiet voor de 34ste keer in twee maanden een jonge Palestijn dood op de Westoever

جيش الاحتلال الاسرائيلي يغتال الشاب عيسى القطري (22عاما) من مخيم الأمعري(عدسة:بهاء نصر/وفا)
De dode Issa Salim al-Qatari  (Foto WAFA)

Israelische militairen hebben woensdagmorgen vroeg een 22-jarige man doodgeschoten in het Amari-vluchtelingenkamp bij Ramallah, zo melden Haaretz en het Palestijnse persbureau Ma'an. 
Het is de 22-jarige Issa Salim al-Qatari. Hij zou volgende week zijn getrouwd. Volgens inwoners van het kamp werd Issa rond vijf uur in de ochtend door Israelische militairen in de borst geschoten. Hij overleed in het ziekenhuis in Ramallah, waar hij in een particuliere auto naar toe was gebracht.
Het neerschieten van Issa vond plaats nadat militairen het kamp waren binnengedrongen om een andere inwoner, Alaa Jalayta, te arresteren. Daarbij braken zoals gewoonlijk  botsingen uit. De inwoners van het kamp meldde dat jonge Palestijnen de militairen met stenen bekogelden, die daarop het vuur openden met scherpe munitie. Behalve Issa werd ook een aantal andere Palestijnen  getroffen.
Volgens het Het Israelische leger werden echter niet alleen stenen, maar ook molotov-cocktails gegooid. Haaretz schrijft dat leden van de paratroepen zelfs zagen dat Issa Qatari ''een explosief '' naar hen wilde gooien. Aangezien Israel nooit een onafhankelijk onderzoek instelt naar dit soort gebeurtenissen, zal dit wel de officiële Israelische lezing blijven.
Issa Salem al-Qatari - Maan News Agency
Issa al-Qatari
Incidenten als dit zijn schering en inslag tijdens de bezetting van de Westoever. Door de oorlog in Gaza is het een beetje onopgemerkt gebleven dat zeker de laatste tijd op de Westoever met grote regelmaat mensen  - vooral jongeren - worden doodgeschoten.  Afgelopen week braken nog rellen uit doordat de 16-jarige Mohammed Sinoqrot uit Jeruzalem was overleden aan een schotwond die hij op 31 augustus had opgelopen. Volgens een statistiek van de PLO van 28 augustus werden voorafgaande aan deze twee doden, in een periode van twee maanden die ruwweg samenviel met de Gaza-aanval, 32 Palestijnen door Israelische militairen gedood. In diezelfde periode werden ook 1.753 mensen gearresteerd - een gemiddelde van 24 arrestaties per dag. Dat gebeurde bij een totaal van 1.573 razzia's. Over het algemeen halen dit soort cijfers niet de wereldpers. Trouwens ook in de Israelische kranten zal men er tevergeefs naar zoeken.   

1 opmerking:

frans zei

Frans vd Woning
Ik plaats regelmatig je artikelen op FB. Goed dat je ook deze kant van het verhaal laat zien. In Nederland sneeuwt dit steeds onder/wil men het niet publiceren. Voor mijn meningsvorming lees ik je blog, goed gedaan, bedankt.

Israel schiet 16-jarige neer en laat hem twee uur bloeden

Mohammed Abdullah Salah Suleiman Israelische militairen hebben vrijdag weer een 16-jarige jongen doodgeschoten.  Hij was het 15e kind dat st...